E-Type och Melinda Jacobs barnbesked – 1,5 år efter dotterns födsel: ”Barn direkt”

Martin E-type Eriksson och Melinda Jacobs fick dottern Izadora tillsammans för 1,5 år sedan. Nu berättar paret att de är öppna för fler barn i framtiden. 

E-Type och Melinda Jacobs är öppna för fler barn.

Det var drygt tre år sedan som artisten Martin ”E-Type” Eriksson, 58, och familjehemsmamman Melinda Jacobs, 40, blev ihopparade av vänner och blev kära. Våren 2022 offentliggjordes relationen. Sedan dess har allt gått väldigt snabbt i relationen. 

E-type bytte ett singelliv i Stockholm för ett samboliv i Vadstena och knappt ett år efter att paret offentliggjorde sin relation fick de sitt första gemensamma barn, dottern Izadora. Melinda hade tre biologiska barn sedan innan och två fosterhemsplacerade – vilket gjorde Izadora till familjens sjätte barn. 

– Det är helt fantastiskt och det blir bara roligare och roligare. Nu har jag successivt också lärt känna våra två familjehemsplacerade barn. Det är också helt nytt och jag börjar nu bli en person som är viktig för dem. Det är så fint att få den belöningen när man lägger tid och energi på dem, sa Martin i en intervju med Aftonbladet om första tiden som pappa. 

Izadora föddes den 20 januari 2023 och Martin och Melinda gifte sig i Vadstena kyrka i september samma år. 

Izadora blev familjens sjätte barn.

E-Type: ”Då insåg jag att jag ville ha barn”

Martin levde länge som singel och träffade inte Melinda förrän han var 55 år gammal och att bilda familj var en dröm han nästan givit upp på. Till Aftonbladet beskriver Martin känslorna innan han visste om han skulle få uppleva det – och att han började känna att en depression tog form. 

– Ja, det är nog för att det har funnits en rädsla för att jag inte ska kunna göra det som jag vill göra. När min karriär äntligen började ta fart med musiken var den viktigare än både tjejer, familj och barn. Ingenting var viktigare än jag själv och min karriär. Men sedan kände jag att jag hade gjort allt och varit överallt, då insåg jag att jag ville ha barn, berättade Martin för tidningen. 

– Men successivt har jag känt en depression och tänkt att jag aldrig kommer få det. Det är inget som har gjort mig lamslagen, det har snarare handlat om att acceptera det. Att vara glad för vad jag har i stället för att vara ledsen för det jag inte har. 

Känslorna kring att fylla 60 år: ”Glad om man ens lever”

Till Aftonbladet berättar Martin om hans åldersnoja och hur det känns att fylla 60 nästa sommar. 

– Det är en mardröm och en overklig siffra. Men tack vare Melinda, Izadora och hela vår familj känns det lättare. Det hade varit grymt tungt att fylla 60 och sitta med drömmen om barn och inte ha det. Däremot är tanken på hur gammal jag kommer vara på hennes stundentskiva horribel. Men man får vara sjukt glad om man ens lever då.

Izadora har fått följa med på events sedan hon var ett spädbarn.

E-Types nya barnbesked med Melinda 

Trots de vemodiga känslorna att bli äldre och ångesten över att han kommer vara gammal när Izadora tar studenten, hindrar det inte Martin från att drömma om en ännu större familj i framtiden. Det är fullt hus i Vadstena-villan med sex barn i åldrarna ett till nitton, men dörren om att skaffa fler barn står öppen. 

– Ja varför inte? Men vi har ju rätt mycket barn. Man vet aldrig. Sist sa jag någonting och då blev det barn direkt så jag säger inte samma sak nu, säger Martin till Expressen och Melinda instämmer: 

– Jag har sagt några gånger att ”nu blir det inte fler”. Men det har spruckit. Jag stänger inga dörrar.

Lästips: 

Allt om Vivi Wallin: Man, barn, podd och mammans sjukdom

Allt om Frida Nordstrand: Längd, pojkvän och familj