E-Type om depressionen – ärliga orden om tuffa tiden: ”En rädsla”

Artisen Martin ”E-Type” Eriksson och Melinda Jacobs träffades för drygt tre år sedan, innan dess hade Martin levt som singel under många år. Nu berättar han om depressionen innan han träffade hustrun och glädjen över att ha blivit pappa. 

E-Type talar ut om tuffa tiden innan han träffade Melinda.

Det var drygt tre år sedan artisten Martin ”E-Type” Eriksson, 58, och familjehemsmamman Melinda Jacobs, 40, träffades för första gången och våren 2022 offentliggjordes relationen. Sedan dess har allt gått väldigt snabbt i relationen. 

Knappt ett år efter att paret gick ut med sin relation fick de sitt första gemensamma barn, dottern Izadora. Melinda hade tre biologiska barn sedan innan och två fosterhemsplacerade – vilket gjorde Izadora till familjens sjätte barn. 

– Det är helt fantastiskt och det blir bara roligare och roligare. Nu har jag successivt också lärt känna våra två familjehemsplacerade barn. Det är också helt nytt och jag börjar nu bli en person som är viktig för dem. Det är så fint att få den belöningen när man lägger tid och energi på dem, säger Martin till Aftonbladet om första tiden som pappa. 

Så är E-Type och Melindas relation

Både E-Type och Melinda lever aktiva liv. Och att de har sex barn i hushållet gör att mycket av tiden går till dem – det kan med andra ord vara svårt att få tid att vårda relationen. Men trots det så får de ändå till tid för bara varandra. 

– Jag tycker det. Martin tycker att vi borde vara ännu bättre på det. Men jag tycker ändå vi får till våra stunder och är ute och äter ibland, säger Melinda och Martin tillägger: 

– Det där är jätteviktigt. När man är här med alla sex barn är man inte ihop med en tjej, då driver man i stället ett familjeföretag. Det är som ett seglarläger och man kollar att alla lever och får mat. Man är vaktmästare och styr upp allt. Man tappar den andra delen och då måste man vara ganska säkra på varandra.

Läs mer: E-Type talar ut – ångrar beslutet med dottern Izadora: ”Fel...”

E-Type om tiden innan Melinda: ”Depression” 

Martin levde länge som singel och träffade inte Melinda förrän han var 55 år gammal och Melinda hade fem barn, vilket innebar att Martin snabbt fick rollen som bonuspappa. Han beskriver oron han kände vid tiden, och hur kan egentligen skulle klara av att axla den nya rollen. 

– Ja, verkligen. När jag hade sålt allt och var på väg hit med alla grejerna på flaket… Då undrade jag om det skulle funka. Men allt har blivit så bra. När barnen som inte är mina biologiska nu springer fram och kramar om mig när jag kommer hem så fattar jag. Det är ju här jag ska vara.

Att bilda familj var en dröm han nästan givit upp på. Till Aftonbladet beskriver Martin känslorna innan han visste om han skulle få uppleva det – och att han började känna att en depression tog form. 

– Ja, det är nog för att det har funnits en rädsla för att jag inte ska kunna göra det som jag vill göra. När min karriär äntligen började ta fart med musiken var den viktigare än både tjejer, familj och barn. Ingenting var viktigare än jag själv och min karriär. Men sedan kände jag att jag hade gjort allt och varit överallt, då insåg jag att jag ville ha barn, säger Martin och fortsätter: 

– Men successivt har jag känt en depression och tänkt att jag aldrig kommer få det. Det är inget som har gjort mig lamslagen, det har snarare handlat om att acceptera det. Att vara glad för vad jag har i stället för att vara ledsen för det jag inte har. 

Izadora föddes den 20 januari 2023 och Martin och Melinda gifte sig i Vadstena kyrka i september samma år. 

Lästips: 

Allt om Vicki Blommé: Partner, barn och fotbolls-EM 2024

Sommarpratare 2024: Här är datum för alla Sommar i P1-värdar

Kaffesump mot myror – tipsen för att hålla småkryp borta från köket