Familjen återförenas för Hans Wahlgrens begravning: ”Ett sista adjö”

Det var en månad sedan Hans Wahlgren somnade in. Nu samlas familjen för att säga farväl till honom. Under onsdagen fördes Hans till sista vilan. 

Familjens sista farväl till Hans Wahlgren.

Det har gått en månad sedan den folkkära skådespelaren och tv-profilen Hans Wahlgren somnade in, 86 år gammal. 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma – din älskade livskamrat”, skrev dottern Pernilla Wahlgren, 56, på Instagram då. 

Det var först några dagar efter dödsfallet som familjen bekräftade Hans dödsorsak. 

– Han fick leva ett otroligt långt liv och var väldigt frisk ända till slutet, förutom cancern då, berättade Benjamin Ingrosso när han gästade NRJ Morgon. 

Pernilla Wahlgren om Hans sista tid i livet

Beskedet om att Hans drabbats av obotlig cancer nådde familjen i oktober 2023, och i en intervju Expressen berättade Pernilla om hur Hans hade det under sina sista månader i livet. 

– Det blev väldigt omtumlande. Då sa de att det handlade om veckor eller månader, berättar Pernilla för tidningen och fortsätter: 

– Och han fick sju månader faktiskt. Det är en jättestor sorg men vi har också hunnit säga allt man vill säga. Vi har verkligen varit tillsammans som en familj och kunnat stötta varandra i den här sorgen.

Orden om Hans Wahlgrens begravning 

Pernilla kunde även dela med sig av hur Hans begravning kommer bli. Eftersom Hans var privat av sig kommer familjen också hålla begravningen i den andan. 

– Han har aldrig varit mycket för den offentliga biten. Så jag tror inte att han hade velat ha för stor cirkus på begravningen.

– Han har haft önskningar om musik på begravningen. Men det kommer inte att bli någon familjen Wahlgren-show.

Familjen Wahlgren tar farväl av Hans

Nyligen hintade Niclas Wahlgren om att det börjar dra ihop sig för familjen att säga sitt sista farväl till Hans. Niclas, som vanligtvis bor i Spanien, meddelade på Instagram att han beger sig hem till Sverige för att säga adjö till sin pappa. 

Inatt flyger jag till Sverige och tömmer det sista i huset som är sålt och framförallt ska familjen samlas och ta ett sista adjö av pappa”, skrev han på Instagram under tisdagen.  

Bilderna från Hans Wahlgrens begravning 

Och under onsdagen den 12 juni var det dags att säga farväl. Begravningen ägde rum i Gustavsbergs kyrka och hela familjen och vänner samlades för att föra Hans till den sista vilan. Och inte ett öga var torrt under begravningsceremonin. 

”Vi var alla klädda i ljusa färger - precis som du ville. Och vi spelade Benjamins sång om vårt älskade röda hus, och Biancas Blomstertid - som du önskade. Och underbara Klara Almström sjöng världens finaste tolkning av din favoritlåt ”Vind över vindens ängar”. Och när hon som sista vers sjöng din egenskrivna vers om Torsbyfjärden, som du alltid sjöng som vaggvisa för Linus och sedan för alla våra barn när dom var små - då brast det för oss…!”, skrev Pernilla på Instagram om ceremonin. 

Det var en känslosam dag för alla medlemmar av Wahlgren-familjen som tog sitt sista farväl av sin älskade pappa, morfar, farfar, livspartner och vän. 

Efter ceremonin begav sig familjen till det stora röda huset för att fika och dela minnen av Hans fantastiska liv. Trots att prognosen visade regn sken solens strålar över Torsbyfjärden. 

Under dagen publicerade familjen flera bilder inifrån kyrkan och från begravningsfikat. 

Lästips: 

Allt om Melwin Lycke Holm: Mamma, pappa och EM 2024

Sommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare

Bada med vattkoppor – kan man det? Vi reder ut