Följarna i extas – efter Kristin Kaspersens hyllning till Lill-Babs: ”Det är ju...”

På midsommar klädde Kristin Kaspersen upp sig med en dräkt. Nu reagerar följarna på hennes klädsel. 

Kristin Kaspersens hyllning till Barbro på midsommar.

Artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson föddes i Järvsö den 9 mars 1938. Under sina 60 år på scenen blev hon en av Sveriges mest folkkära artister. Hon hann med en hel del i sin karriär, och ligger bakom kända låtar som "Leva livet", "En tuff brud i lyxförpackning" och "Är du kär i mig ännu Klas-Göran?". 

Lill-Babs lämnade jordelivet i april 2018, 80 år gammal. Efter sig lämnade hon inte bara ett helt land i sorg, utan även tre döttrar. Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen stod alla sin mamma nära under livet. 

Lill-Babs tillsammans med sina döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson och barnbarn.

Kristine Kaspersens känslosamma ord på årsdagen 

Den 3 april 2024 hade det gått sex år sedan Lill-Babs gick bort, något yngsta dotter Kristin Kaspersen uppmärksammade i ett känslosamt inlägg på Instagram: 

"Det har gått 6 år sedan jag höll din hand för sista gången. Men inte en enda dag har gått utan att du varit närvarande. I mina tankar, i din klokskap, när jag inte vet vad jag ska göra frågar jag dig tyst och funderar på vad du skulle svarat eller gjort.", skrev hon. 

Fina hyllningen till Lill-Babs

Familjen har fortfarande ett starkt band till Järvsö där Lill-Babs är född och barnen spenderat mycket av sin tid när de växt upp. 

När det vankades midsommar i Sverige begav sig Kristin till sin mammas barndomstrakter för att fira den somriga högtiden. 

Midsommardräkten är på. Järvsö, familj, vänner, midsommarstång, femkamp, middag och full fart. Hoppas ni har en fantastisk midsommar!”, skriver Kristin på Instagram. 

Många av hennes följare regerar på vad Kristin har på sig på bilden från firandet. Det är nämligen hennes mamma Lill-Babs gamla midsommardräkt. 

Så fin! Älskar den där outfiten! Barbro i hjärtat! Njut och ha en ljuvlig midsommarhelg.”, skriver en. 

Det är ju din mammas dress”, uppmärksammar en annan. 

”Älskar att se dig i mors BARBROS DRÄKT”,  hälsar en trejde. 

Så fin i din mamma Barbros dress”, kommenterar en fjärde. 

Dräkten som Kristin Kaspersen bar på midsommar är nämligen den outfiten bar Lill-Babs på ett av sina skivomslag på 70-talet. Kristin bar även dräkten midsommar 2023, där hon förklarade vart den kom från. 

Min midsommardräkt är på! (Mammas, som hon hade när hon var runt 30 år på ett skivomslag)”, skrev hon då. 

Lästips: 

Roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg och Malmö

Då kommer barnbidraget 2024: Alla datum