Förrädarna säsong 2: Deltagare, programledare, vinstsumma och då är det premiär

TV4:s succé ”Förrädarna” är tillbaka med en ny säsong under 2024. Här är allt du vill veta om säsong 2. 

Dragomir Mrsic är tillbaka som programledare för Förrädarna.

Det nya programmet ”Förrädarna” gjorde succé på TV4 under första säsongen. Under 2024 är det psykologiska mysteriespelet tillbaka med en ny säsong. 

I fjolårets säsong deltog svenska kändisar som Dominika Peczynski, Johanna Nordström, Nicci Hernestig, Claudia Galli Concha och Katia Mosally. Den sistnämnda gick vinnande ur tävlingen och 330 000 kronor rikare. 

– Jag har precis vunnit Förrädarna. Det är det sjukaste..., sa Katia då. 

Vad går ”Förrädarna” ut på?

Programmet går ut på att ett antal kändisar bor på ett slott och sla lösa ett realitymysterium.

I första avsnittet utses utses tre så kallade förrädare som gömmer sig bakom skyddad identitet. Ingen vet alltså vilka dessa tre förrädare är och deras uppgift är att ”mörda” någon i varje avsnitt. Den personen måste då lämna slottet. 

Det gäller för de andra deltagarna, de trogna, att lista ut vilka som är ”mördarna” i gruppen och se till att de inte tar hem vinsten. I varje avsnitt skickas en person hem som de trogna misstänker kan vara en förrädare.

Hur mycket är vinstsumman i ”Förrädarna”?

Den som lyckas lösa mysteriet, eller den förrädare som lyckas maskera sig bäst under säsongen belönas med en riktigt saftig summa. Oavsett om det är en trogen eller en förrädare, kammar hem 330 000 kronor.

Var spelas ”Förrädarna” in?

Första säsongen av programmet spelades in på Häringe slott utanför Stockholm. Och det verkar som att det blir samma inspelningsplats 2024.

Vem är programledare för ”Förrädarna”? 

Precis som första säsongen av programmet är det skådespelaren och tv-profilen Dragomir Mrsic som är programledare för säsong två. 

Dragomir Mrsic är programledare för Förrädarna.

Så förändras ”Förrädarna” 2024

Inför den nya säsongen av programmet tillkommer också en del förändringar. Bland annat blir det fler deltagare. Detta år ytterligare två deltagare då det är 20 personer som slåss om prissumman, enligt Expressen 

Det kommer också införas ett nytt rum i TV4-succén, och dessutom fler nya inslag. 

Vilka är med i ”Förrädarna” 2024 – hela listan med deltagare

På sociala medier har det spekulerats kring vilka profiler som kommer att vara med i den kommande säsongen av programmet – men nyligen avslöjades första deltagaren.

Bosse Andersson, fotbollsprofil 

Fotbollstränaren och profilen Bosse Andersson är den deltagaren som först bekräftas för programmet. 

– Det känns skönt att det är bekräftat. Det var en bra casting och de var väldigt på om att jag skulle passa in i det här programmet. Jag ger mig ut på en helt ny spelscen och något som jag inte varit med om, säger Bosse Andersson i TV4.

Bosse Andersson är klar för Förrädarna säsong 2.

Listan uppdateras. 

När har ”Förrädarna” premiär på TV4? 

Programmet spelades in under våren 2024 och kommer sändas på TV4 och TV4 Play under hösten.