Läsarna avslöjar: Så ofta (och sällan) träffar vi våra föräldrar

Hur ofta träffar du dina föräldrar i vuxen ålder? Hade du önskat att kontakten såg annorlunda ut?

Atikelbild: Canva
Atikelbild: Canva

Bli en del av Familjeliv

Få del nyheter, aktuella forumtrådar och Familjelivs nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Relationen till föräldrar ändras naturligt när barnen blir "vuxna barn". Man kanske bor längre ifrån varandra eller har kanske inte så mycket gemensamt – längre? Ibland är det perioder i livet som gör att man ses mer eller mindre – eller man har kanske inte lust?

Hur ofta hälsar ni på era föräldrar?

I forumtråden "Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar", har läsaren fått en infekterad relation till mamman, efter att hon inte kunnat hälsa på lika ofta.

Anonym berättar:

Jag har tröttnat på allt skitsnack om släktingar och deras respektive, samt den här samhället-går-åt-helvete-attityden som florerar i småstäderna.

Anonym

– Jag har tröttnat på allt skitsnack om släktingar och deras respektive, samt den här samhället-går-åt-helvete-attityden som florerar i småstäderna.

Läsarna: Så ofta träffar vi våra föräldrar

En relation behöver inte ändras för att avgöra hur ofta man ses, och såhär ofta träffar läsarna sina föräldrar.

1. Månadsvis

"Jag tar lite drygt tre timmar hem till mina föräldrar. Försöker träffa dem typ en gång i månaden. Men jag är ledig på helgerna så då är det lite lättare, stannar alltid över natten bär jag åker. Pratar i telefon 1-2 gånger i veckan."

/Anonym

2. Årsvis

"De bor ca 10 mil bort och jag hälsar på ca 2 ggr om året. "

/Anonym

3. Allt eller inget

"Aldrig, bröt med mina föräldrar för 7 år sen. "

/Anonym

4. För syskonens skull

"Jag bor ca 6 timmar från min pappa och vi träffas aldrig i stort sett. Under min uppväxt träffades vi 1 gång om året, knappt. Min mamma bor i Sverige, jag bor i USA... och vi träffas aldrig och det ar delvis henne jag har flyttat ifrån, för att slippa. På 7 år har vi träffats 2 gånger för att jag har velat träffa mina småsyskon som fortfarande bor hemma."

/Hank Moody

5. Titt som tätt

"Mina bor nära, vi träffar dem var och varannan vecka. Ibland oftare om det är något särskilt."

/Björnmossa

6. Kvalitetstid

"Vi träffas 8 ggr per år ungefär, 4 gånger åker jag med familj till Sverige, och 4 gånger kommer mina föräldrar och hälsar på oss. Då stannar vi 1-2 veckor, så vi umgås väldigt intensivt. Tycker det är ett bra sätt att träffas på, man uppskattar varandras sällskap på ett helt annat sätt tycker jag, än när jag bodde i Sverige, och man liksom tog varandra för givet."

/Anonym

7. Efter kalendern

"Ska jag bokas in i mammas kalender får man vara ute i minst ett år i förtid. Så vi träffas sällan. Mina svärföräldrar bor nån kilometer ifrån men de träffar vi inte heller så ofta för de reser."

/Ego lovers

Vad tycker du?

Vad tycker DU? Hur ofta träffas du och dina föräldrar och är du nöjd med den kontakten? Berätta vad du tycker och prata med andra HÄR.