Lisa Ajax avslöjar nyfödda dotterns ovanliga namn

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss välkomnade nyligen deras första barn till världen. Nu avslöjar hon dotterns ovanliga namn. 

Lisa Ajax har fått en dotter!

Artisten Lisa Ajax, 25, slog igenom stort i ”Idol” 2014 där hon tog hem vinsten i tävlingen och vann hela svenska folkets hjärtan. Sedan vinsten i ”Idol” har karriären fortsatt blomstra och senaste åren har hon synts i tv vid flera tillfällen. Hon har dessutom tävlat i ”Melodifestivalen” fyra gånger, senast 2024 med bidraget “Awful Liar”.

Hennes medverkan i årets ”Mello” skapade stora rubriker, men inte på grund av hennes låt. Det var på grund av att hon var gravid under tävlingen. På grund av hennes graviditet fick artisten utstå en hel del negativa kommentarer i sociala medier. 

Lisa Ajax har fått en dotter 

Sedan Lisa och pojkvännen Max Huss avslöjade att de väntade barn i december 2023 har hennes följare fått hänga med i graviduppdateringarna på sociala medier. Och någonstans längst vägen avslöjade Lisa att det var en liten flicka som bakades i hennes mage. 

I början på juni berättade paret glatt att dottern äntligen sett dagens ljus. På Instagram publicerade de stolt bilder från första timmarna med dottern. 

Avslöjar ovanliga namnvalet 

Några dagar efter dotterns ankomst väljer Lisa att avslöja dotterns namn. Och det är ett relativt ovanligt val de gjort för dotterns namn. 

”Säg hej till vår Junie Ajax Huss”, skriver Lisa på Instagram under en bild på dottern. 

Enligt Skatteverket är det enbart 1214 personer som har Junie som förnamn i Sverige. 

Följarna jublar  

I kommentarsfältet är det flera följare som gratulerar de nyblivna föräldrarna och uttrycker hur fint de tycker namnet Junie är. 

Så söt och så fint namn. Provar hon att ta ton?”, skriver en följare. 

Åhhh så vacker! GRATTIS igen & vilket vackert passande namn”, skriver en annan. 

Hej lilla Junie. Så söt och vilket fint namn. Hon liknar dig. STORT GRATTIS igen”, hälsar en tredje. 

Hej Junie. Fint namn du bär å så söt du är”, kommenterar en tredje.