Maja Nilsson Lindelöfs son fick hjärnhinneinflammation: "Varit två riktigt krävande månader"

Maja och Victor Nilsson Lindelöf fick sitt andra barn i oktober förra året. Ett par månader efter sonens födsel drabbades han av hjärnhinneinflammation.

Maja och Victor Nilsson Lindelöfs son fick hjärnhinneinflammation.
Maja och Victor Nilsson Lindelöfs son fick hjärnhinneinflammation.

Influencern och kläddesignern Maja Nilsson Lindelöf och fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf har två söner, Ted Louie, som fyller tre år i mars, och Francis, som föddes i oktober förra året.

Parets nyfödda son fick hjärnhinneinflammation

De nyblivna tvåbarnsföräldrarna har blivit drabbade av många tuffa händelser de senaste månaderna. De har bland annat blivit tvungna att spendera en hel del tid på sjukhus, då deras yngsta son blev sjuk i hjärnhinneinflammation.

“Det har minst sagt varit två riktigt krävande månader för oss och det börjar nästan bli lite skrattretande. Alltifrån att Victor gick av planen med tryck över hjärtat, till Francis hjärnhinneinflammation, Corona under nyår och sen inbrott. Jag har faktiskt varit nära en riktig personlig kollaps men har landat i mig själv hemma i Sverige nu och tar en dag i taget.”, skrev hon på sin blogg i slutet på januari.

"Tog oss ett tag att förstå"

När Francis var runt två månader blev han sjuk, och föräldrarna visste först inte vad det berodde på. Senare fick de reda på att det var hjärnhinneinflammation deras nyfödde son drabbats av.

“Lycklig över att kunna berätta att vi är hemma igen. Francis har hjärnhinneinflammation men det tog oss ett tag att förstå om det var en virusinfektion eller en bakteriell infektion. Det visade sig att det var ett virus och att det är något som Francis kropp kan göra sig av med själv och att det inte behövs någon mer medicinering. Så vi är hemma, lyckliga och tacksamma. Tack igen för all kärlek.”, skrev Maja Nilsson Lindelöf på sin Instagram story då.

I mitten på januari uppdaterade hon igen om hur det var med Francis och berättade att de nyligen varit och kollat hans hörsel:

“Vi har varit hos läkaren och gjort tester. Av hjärnhinneinflammation kan ibland hörseln påverkas hos småbarn så det är de vi kollar upp nu. Högra örat var bra men vi ska komma tillbaka senare i vår för att kolla vänstra igen.”, skrev hon på sin blogg i mitten på januari.