Mello-stjärnan har fått barn – dramatiska förlossningen: ”Andades inte”

Smash Into Pieces-sångaren Chris Adam Hedman Sörbye har blivit pappa för andra gången. Men sonen kom till världen under dramatiska omständigheter. Nu berättar han om förlossningen och skräcken över att sonen inte andades. 

Chris Adam Hedman Sörbye har fått en son med flickvännen Lisa

Rockbandet Smash Into Pieces blev kända för den stora massan när de deltog i ”Melodifestivalen” 2023. Med bidraget ”Six Feet Under” tog de sig direkt till finalen från sin deltävling och slutade på en tredjeplats i den stora finalen. Bandet gjorde comeback på mello-scenen redan året efter med ”Heroes Are Calling” – och precis som året innan hamnade de på en tredjeplats. 

Bandet fick sitt genombrott redan 2017 och har släppt flera studioalbum sedan de grundades år 2008. 

Rockbandet består av Chris Adam Hedman Sörbye, Benjamin Jannebo, Per Bergquist och den anonyma The Apocalypse DJ

Smash Into Pieces i Melodifestivalen 2024.

Chris Adam har fått sitt andra barn efter traumatisk förlossning

Bandet har fullt upp med att turnera. Men det är inte det enda som händer i sångaren Chris Adam Hedman Sörbyes liv. Han har nämligen blivit pappa för andra gången. 

Tillsammans med flickvännen Lisa Stålstierna har paret sedan tidigare sonen Milton, och nyligen välkomnade de ytterligare en liten gosse till världen, sonen Leonidas. Men förlossningen var allt annat än fridfull. 

När Aftonbladet når sångaren berättar han om den traumatiska upplevelsen. Flickvännen fick värkar under natten och kände på sig att det var dags. Och det var starten på en 40 timmars lång förlossning. 

– Det slutade med att de fick dra ut honom med sugklocka. Det var ganska läskigt när han kom ut. Man tänker när när man får barn så ska man få ha en mysig stund med varandra direkt efteråt. De ligger på magen och man får klippa navelsträngen och allt det där, men det blev allting annat än det, säger Chris Adam Hedman Sörbye till Aftonbladet. 

Men der slutade inte där. När sonen väl tittade ut hade han problem med andningen.

– Lisas första fråga när han kom ut var ”lever han?” Han lät ingenting och rörde sig ingenting. Det var fruktansvärt. 

Sonen andades inte

Sångarens flickvän Lisa berättar att det var en chock när han väl fick hålla sin son, som inte gav några livstecken. 

– Där och då när jag fick honom till mitt bröst var jag i en sådan smärta och chock och han gav inga livstecken så jag trodde inte att han var vid liv, säger hon. 

Lisa hade förlorat mycket blod under förlossningen och tvingades till operation, samtidigt som läkare kämpade med att få igång sonens andning. 

– De försökte få igång hans andning för han andades inte själv. Det tog en halvtimme innan den kom igång ordentligt, säger Chris Adam. 

Komplikationerna under förlossningen orsakade syrebrist hos Leonidas och hans kropp var full av mjölksyra. Han hade även fått en punktering i lungsäcken och fått i sig fostervatten med sin egen avföring i. 

– De försökte liksom få igång hans andning med en liten andningsmaskin och det ser ganska konstigt ut med en nyfödd. Det ser väldigt onaturligt ut när de får en massa slangar och trådar på sig. Jag var rätt chockad och skärrad där, säger Chris Adam. 

Mor och son mår bra 

Efter några timmar var situationen under kontroll. De fick igång sonens andning och Lisa vaknade upp efter operationen och fick träffa sin son. 

– All min sorg och smärta försvann för en stund när jag såg min fina lilla pojke. Det kändes inte som att det var sant. Samtidigt som jag blev ledsen för vilken start han också fick, säger hon. 

I dag mår både mor och son under omständigheterna bra. Framöver väntar en del rehabilitering och medicinering för Lisa, som varit sängliggandes sedan sonen tittade ut. 

Trots den kämpiga starten i livet verkar det som att sonen klarat sig bra, i skrivande stund återhämtar han sig fortfarande. 

Cris Adams lycka 

Till Aftonbladet berättar Chris Adam om känslorna att ha blivit tvåbarnspappa. 

– Att jag har fått två friska barn. Det är det enda man önskar sig egentligen.

På Instagram delar han med sig av bilder på familjens nytillskott. 

Missa inte: 

Lista på mjuka pojknamn – 50 fina namnförslag till pojkar

Röda dagar 2024: Klämdagar och dagar du ska ta ledigt