Par med skilda sovrum: "För mig och maken är det räddningen"

Många förknippar att sova i skilda sovrum med att skilsmässa står för dörren, men för andra är det just det som är räddningen.

Artikelbild: Pexels
Artikelbild: Pexels

Många väljer att sova i skilda sovrum när ena partnern snarkar eller jobbar i skift. Det kan gynna sömnen när man har olika sömnbehov. För andra satte det spiken i kistan för relationen.

Såhär tycker paren om skilda sovrum

I forumtråden “Skilda sovrum”, tycker 62% att sova i skilda sovrum är positivt för relationen.

"Skilda sovrum"

Vill du läsa hela forumtråden, klicka här.

1. Räddningen

"För mig och maken är det räddningen. Han är dels extremt lättväckt, jag snarkar och dessutom har vi olika arbetstider så vi skulle väcka varandra på väldigt dumma tider.

Första två åren sov vi tillsammans för att det skulle man ju göra, men nu de sista tre åren har vi varsitt sovrum och båda sover så mycket bättre. Och vi är tillsammans så oerhört mycket och värnar om tiden tillsammans på andra sätt. Det viktigaste är ju inte att sova bredvid varandra utan vad man gör tillsammans när man är vakna."

/Anonym

Bli en del av Familjeliv!

Få del av de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna. Bli medlem här.

2. "Renoverar 2 rum som ska bli våra egna"

"Jag och min partner hade tidigare skilda sovrum, flyttade sen ihop till ett igen men... håller i skrivande stund på att renovera 2 rum som ska bli våra egna. Partnern jobbar natt och sover om dagarna, för att inte bli störd väljs rummet längst bort (gästrummet).

När partnern är långledig och sover på nätterna kan inte jag sova pga snarkande partner. Så var sitt rum, bredvid varandra så vi ändå har nära om lusten faller på."

/Linnealx

3. "Mer sex än innan"

"Vi har skilda sovrum, och maken säger många gånger att det har räddat vårt sexliv. Vi hade mer sex efter vi sov i skilda rum än innan och bättre sex, slentriansexet försvann. Vi båda snarkar, olika arbetstider och maken är lättväckt.

/Anonym

4. "Netflix och mobilen blev nya älskarinnan"

Vi slutade helt ha sex när vi skaffade skilda sovrum. Från att ha haft sex flera gånger i veckan och lustfyllt och längtat efter varandra så blev det plötsligt noll sex från ena dagen till nästa...

Vi fick plötsligt olika sovvanor och annan dygnsrytm att sexet försvann. Netflix och mobilen blev nya älskarinnan. Vi gjorde två sovrum av den anledningen att mannen bytte jobb och fick skiftgång och behöver sova lite andra tider. Vi såg fram emot att få lite mer kvalitetstid ihop då skiften passar bättre ihop med mitt jobb och våra barns aktiviteter men tji fick jag... Det blev tydligen nyhetens behag att ha eget rum, så maken sitter hellre där och ser tv själv än med oss i familjen och kan ostört prata i telefon med kompisar och halva rummet är ju kontor och han sköter räkningar och viss del av jobbet där. Plötsligt är han liksom alltid i sitt rum.Jag fick en tredje tonåring och blev utan sex... Han skyller sexbristen på skiftgång men har uppenbarligen inga problem med att sträckkolla Netflix halva natten och mobilen plingar ständigt från Messenger. Han som tidigare blev grinig för att han inte fick det sexet han ville ha är nu den som nekar...

/Anonym

5. "Haft det i över 10 år"

"Vi har skilda sovrum och mår jättebra av det, det är inget konstigt i vårt förhållandet och vi har haft det såhär i över 10 år!"

/Anonym