Pernilla Wahlgrens krav inför Allsång på Skansen: ”Gör det inte”

Efter förra årets succé gör Pernilla Wahlgren comeback på allsångsscenen 2024. Nu berättar hon om sin oro inför premiären. 

Pernilla Wahlgrens oro inför premiären.

Sommaren börjar inte på riktigt förrän ”Stockholm i mitt hjärta” ljuder från scenen på Solliden. Årets säsong av ”Allsång på Skansen” har premiär den 25 juni och återigen är det Pernilla Wahlgren som leder programmet. 

SVT beskrev det som en ”Pernillaeffekt” efter förra året när Pernilla Wahlgren gjorde sin debut som allsångsledare. Enligt uppgifter från SVT ökade tittarsiffrorna med flera hundra tusen, under vissa avsnitt. Vilket gjorde det självklart att Pernilla skulle styra allsångs-skutan även i år.  

Läs mer: Allsång på Skansen 2024: Programledare, datum och hela listan med artister 

Så förbereder sig Pernilla inför Allsången 

Det börjar alltså dra ihop sig till premiären av ”Allsång på Skansen” och Pernilla har fullt upp med att repa alla texter inför den storslagna säsongen. I podcasten ”Wahlgren & Wistam” berättar hon hur hon laddar upp inför programmets första avsnitt. 

– Jag går och tragglar text, text, text hela tiden. Det ändras i texten, då pratar jag om sång- och shownummer. Så får man en ny text, som är jättekul men helt omöjlig att lära sig. Ibland känns det som att det här kommer aldrig gå, säger Pernilla. 

Vidare berättar Pernilla att hon kan ha svårt för att lära sig mycket text och hennes tillvägagångssätt för att memorera texter och manus är att traggla på så mycket som möjligt, och helt plötsligt sitter det bara. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver podden ”Wahlgren och Wistam” tillsammans.

Läs mer: Pernilla Wahlgren stoppas av SVT – förlorar miljoner 

Pernillas krav inför premiären 

Avsnittet ”Papperstallrikar” spelades in dagen innan midsommarafton, det vill säga torsdagen den 20 juni. Pernilla berättar att hon efter inspelningen ska iväg och repetera koreografi inför premiären. 

– Då ska jag lära mig koreografin till numret jag ska göra på tisdag. I vanliga fall när man har show så kanske man repar koreografi i en månad. Och jag är ingen dansare, det ska gudarna veta. Då sa jag faktiskt till vår koreograf ”okej, vi har alltså ett koreografi- och dansrep innan genrepet, gör det inte för svårt, snälla”, säger Pernilla. 

– Lite snurr och klapp typ, inflikar Sofia Wistam. 

– Ja men typ, skrattar Pernilla. 

Pernilla Wahlgren på pressträffen inför Allsång på Skansen 2024.

Lästips: 

Hon är Alice Stenlöfs nya tjej – visar upp kärleken