Så mycket tjänar Daidalos från Labyrint

Det populära barnprogrammet "Labyrint" är nu inne på sin nionde säsong. Men vem är det egentligen som spelar Daidalos, och vad får den otäcka uppfinnaren i lön?

Daidalos, från det populära barnprogrammet Labyrint.
Daidalos, från det populära barnprogrammet Labyrint.

Bli en del av Familjeliv

Få del av de senaste nyheterna, hetaste forumtrådarna och få Familjelivs nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Om du har småbarn har du troligen inte missat succéprogrammet "Labyrint". Barnprogrammet sänds på SVT Barn och är just nu inne på sin nionde säsong. Programmet går ut på att tre barn tävlar mot Daidalos, en otäck uppfinnare, och hans skapelser i den fantasipräglade labyrintvärlden. Målet är att samla så kallade “livspuckar” och komma undan från att bli “slajmade”.

Labyrint nominerat till en Emmy

Under 2014 tog sig faktiskt Labyrint hela vägen till Emmy Awards. Det populära barnprogrammet var nominerat i kategorin “Kids: Non-scripted Entertainment”, men tyvärr blev det ingen vinst för Labyrint.

Vem är Daidalos?

Men vem är det under den prylfyllda kostymen och den lockiga peruken? Det är ingen mindre än skådespelaren Leif Andrée som ligger bakom Daidalos, som han spelat sedan 2012.

Den 63-åriga skådespelaren har under sin karriär bland annat spelat Bill i "Pelle Svanslös", teaterläraren i "Eva och Adam" och Åke i den klassiska komedifilmen "Tomten är far till alla barnen".

Så mycket får Daidalos i lön

Men vad tjänar egentligen den otäcka uppfinnaren? Enligt Skatteverket hade Daidalos en årsinkomst på 575 600 kr totalt, och fördelat på årets 12 månader ger det en månadslön på cirka 48 000 kronor – med reservation för att Leif Andrée, som spelar Daidalos, har andra uppdrag som yrkesverksam skådespelare.

Läs mer: