Sofia Wistam och Magnus bryter upp efter 18 år – flyttar in hos exet: ”Konstigt”

I 18 år har Sofia Wistam och maken Magnus har bott i en stor villa på Lidingö men nu är det dags för ett nytt kapitel. Huset är sålt och paret har köpt en lägenhet i stan. Men innan de får tillträde till nya lägenheten flyttar de in hos Sofias ex. 

Sofia Wistam och Magnus flyttar in hos Sofias ex.

Programledaren, poddaren och entreprenören Sofia Wistam och maken Magnus Wistam har varit gifta i över 20 år. Paret träffades i en skidlift i den schweiziska alpstaden Verbier i början av 2000-talet och kort efter första mötet gick Magnus ner på knä och friade till Sofia på Grand Hotel i Stockholm och sedan är allt historia. 

Sofia och Magnus har tillsammans två söner, Texas och Lennox. Men Sofia har även två barn från tidigare förhållanden, tillsammans med Anders Rahm har hon dottern Sindy, samt sonen Kid som Sofia fick ihop med sångaren Orup. 

Magnus och Sofia Wistam 2013.

Så mycket såldes Lidingövillan för 

Sofia och Magnus har tillsammans med sina söner bott i en stor villa på Lidingö i Stockholm, i nästan två decennier. Huset som är på 229 kvadratmeter och har åtta rum och en tomt på över 1500 kvadratmeter.

Men för ett tag sedan fick paret nog av att bo i hus och började istället längta efter att flytta till lägenhet inne i stan och paret valde därför att sälja huset och köpa en lägenhet. 

Men det var inte helt enkelt att få den lyxiga villan såld. Bostadsmarkanden har varit tuff och det tog hela 50 dagar från dess att bostaden lades ut till försäljning, tills dess att paret hittade en köpare. I slutet av april signerades papperna. 

När Sofia och Magnus köpte villan för 18 år sedan betalade de 7,5 miljoner för bostaden, enligt Hänt. Och man kan minst sagt säga att bostadsmarknaden förändrats sedan dess. Enligt Booli.se landade slutpriset på villan på sanslösa 26 miljoner kronor. 

Enligt uppgifter från Lidingönyheter blev försäljningen av Sofia och Magnus hus det näst dyraste huset som såldes på Lidingö under april 2024. 

Lämnar huset 

Nu är tiden kommen för familjen att lämna huset för gott. På Instagram har Sofia delat med sig av känslorna att lämna hennes hem. 

Idag gick flyttlasset. Så många känslor. Tacksamhet för de 18 fantastiska år som vi fått bo här och se våra barn växa upp. Detta vita vackra villavillekulla-hus som fyllts med kärlek, vänner, fester, utmaningar, bebisar, trotsiga tonåringar och drömmar. Så många minnen som ryms i dessa väggar. Tack för allt! Alla trappor som gett mig ofrivillig träning. Badkaret med den perfekta brisen. Havsutsikten som gett mig barndomsminnen.”, skriver hon. 

Flyttar in hos exet 

Men den nya lägenheten är dessvärre inte redo för paret att flytta in i, den ska renoveras och det är mycket fix innan de kan boa in sig. Och under tiden står paret utan bostad. I podden ”Wahlgren och Wistam” har Sofia berättat om hur de ska lösa boendesituationen. 

De ska nämligen flytta in till Sofias ex tillika dottern Sindys pappa. 

– Här på Lidingö, jag ska bo i det huset som, där jag liksom födde Sindy i typ, berättar Sofia i podden.

– Aha, han ställer upp? Vad gulligt!, säger Pernilla Wahlgren.

– Jag åker tillbaka tjugo år i tiden där. Min man är helt cool med det, jag är lite ”Oh, det här blir lite konstigt”, säger Sofia i podden.

Det är med exet Anders Rahm som Sofia har dottern Sindy, så man får anta att det är där som hon kommer att flytta in under tiden de väntar på att citylägenheten blir klar att flytta in i. 

Missa inte: 

Sommarpratare 2024: Här är datum för alla Sommar i P1-värdar

Så gör du om ditt barn är stucket av en bålgeting