Tareq Taylor om barnplanerna med Sofia Ståhl – avslöjande orden: "Bilda familj"

Tareq Taylor och Sofia Ståhl har varit tillsammans i ett par år och har varsitt barn från tidigare relationer. Nu berättar tv-kocken hur det ligger till med framtidsplanerna med flickvännen Sofia! 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Tareq Taylor, 54, har varit i rampljuset i många år. Han är kock, kokboksförfattare och framför allt känd som tv-kock i tv-program som "Trädgårdstider" och "Kockarnas kamp". 

Han har till stora delar av sitt liv varit bosatt i Malmö. Där bodde han med sin tidigare fru, Kristina Taylor, 54. 2003 fick Taylor och Kristina sitt första barn ihop, Ellen Taylor. Ellen har idag hunnit bli 20 år gammal. 

Tareq Taylor.

2021 kom beskedet att Kristina och Tareq Taylor bestämt sig för att gå skilda vägar, detta efter att ha varit gifta i 26 år. 

Strax efter skilsmässobeskedet kom ett nytt kärleksbesked från Tareq Taylor: Han hade funnit kärleken i hälsoprofilen Sofia Ståhl, 36. 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Tareq Taylor och Sofia Ståhl jobbade ihop med tv-programmet "Lyckomaten" som spelades in i Malmö och sändes 2019. Några år senare var de alltså inte i bara kollegor längre, utan nu även kärlekspar. 

Ett par år senare flyttade Tareq Taylor och Sofia Ståhl ihop. De köpte då ett gemensamt hus i Nacka där de idag lever och verkar tillsammans med Sofias dotter, Edith

I en intervju med Aftonbladet berättar Tareq Taylor om hur det är att vara bonuspappa: 

– Ja, det är roligt. Hon är en fantastiskt fin liten tjej, vi har kul tillsammans. Det är högt i tak och mycket tjo och tjim. Hon börjar första klass till hösten och det är jättekul.

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Han avslöjar även hur det ser ut på barnfronten för sin och Sofias del, och berättar att det inte är skrivet i sten hur det blir med gemensamma barn framöver: 

– Livet är öppet. Vi vet inte ens om det går, vi får se vad som händer. Jag upplever mer och mer att det där med ålder är oerhört flytande. När det är rätt att bilda familj eller utvidga familjen så är det mindre åldersfixerat än det var förr. Vi lever längre och håller oss friskare. Den övre gränsen för vad livet ger för möjligheter har flyttats fram. Jag ser människor runt omkring mig som är 55-60 år som fortsätter bilda familj. Livet får ta den väg det tar, säger Tareq Taylor till tidningen.