Topplistan: Det här stör sig svenskarna mest på under julen

Med julafton kommer bara roliga och mysiga känslor, eller? Inte om man frågar svenskarna. Det finns nämligen en hel lista över saker som svenskarna stör sig på under julen.

Topplistan: Det här stör sig svenskarna på mest under julen.

Julafton närmar sig med stormsteg och med det följer en mängd olika mysiga och roliga saker man kan göra. Vad sägs om ett pepparkaksbak med härlig, stämningsfull julmusik i bakgrunden? Visst låter det härligt, men julen kan faktiskt föra med sig rätt jobbiga grejer också – iallafall om man ska lyssna på vad svenskarna tycker.

"Stå i långa köer" jobbigast för svenskarna

Företaget HomeAway har genomfört en undersökning där de tagit fram en lista på de saker som svenskarna stör sig mest på under julen. De flesta tycker att de köer som juklappsshoppingen för med sig är allra jobbigast. Bland kandidaterna i mitten hittar vi bland annat “granbarr i mattan”, och personer som klassas som “överdrivet julälskande personer”.

Svenskarna stör sig på "glögg"

En överraskande punkt på topp 10-listan över saker som svenskarna stör sig mest på under julen är niondeplatsen. Där hittar vi nämligen "glögg". Det är uppenbarligen så att en hel del svenskarna inte tycker om den traditionella juldrycken.

Det är tur att det finns så mycket roligt med julen, som förhoppningsvis överväger allt det störiga! Du hittar hela listan nedan.

Det här stör sig svenskarna mest på under julen:

1. Behöva stå i långa köer i alla butiker

2. Julreklam på TV

3. Överdrivet julälskande personer

4. Julhandling

5. Resekaos

6. Granbarr i mattan

7. ”Fula” jultröjor

8. Julmusik

9. Glögg

10. Behöva slå in julklappar

Källa: Femina