9 tecken på att din partner behöver mer uppmärksamhet

Relationer

Vikten av att vårda relationen

Ibland känns det som att något skaver i en relation och ibland är det, hur svårt det än är att erkänna det, kanske ens eget fel. Om din partner känner sig bortprioriterad, kommer du att känna igen dig i den här listan. Att vårda och ta hand om en relation är viktigt om man vill att relationen ska hålla länge. 

Vårda din relation – 9 steg

Märker du att din partner uttrycker att hen behöver mer uppmärksamhet? Spana in dessa nio tips på hur man vårdar sin relation. 

1. Din partner berättar det
Det allra tydligaste tecknet på att din partner tycker att hen får för lite av din tid och uppmärksamhet är att hen säger det. Får du ofta små meddelanden som "Jag saknar dig" eller "Vi borde spendera mer tid ihop", så är det ett tydligt tecken på att personen känner att hen inte riktigt når fram till dig. Lyssna på din partner och hens behov – att vårda en relation behöver inte vara svårare än att man är lyhörd och uppmärksam. 

2. Din partner söker mer närhet
Känns din partner lite extra klängig på sista tiden? Att ständigt söka efter att vara nära kan tyda på att din partner är rädd för att du ska överge hen. Att ge en extra lång kram i köket och hålla om din partner är ett enkelt sätt att vårda er relation. 

Läs också: "Vi har inte sex längre" – Parterapeuten om förhållanden utan sex

3. Din partner undviker dig
Istället för att bli lite extra efterhängsen kan en partner som känner sig åsidosatt reagera med att dra sig undan. Detta kan vara ett tecken på att din partner känner sig bortprioriterad. Prata med din partner om att du märker att hen undviker dig. Öppen och ärlig kommunikation är viktigt för att vårda relationen. 

4. Din partner blir upprörd över småsaker
Om du förvånas över att din vanligtvis lugna partner blir irriterad eller ledsen över småsaker är det en varningsflagga. Kanske är det egentligen är något annat som hen är upprörd över?

5. Din partner är ointresserad av sex
Om din partner inte har lust kan det vara ett tecken på att hen känner att du skapat ett avstånd mellan er. Kanske är det dags att ta hand om varandra lite extra, utan att det nödvändigtvis måste leda till sex? Bestäm en mysig massage-dejt där ni turas om att ta hand om varandra. Massage är ett bra sätt att komma nära sin partner fysiskt och vårda relationen utan att det behöver handla om sex. 

6. Din partner har ändrat sitt utseende
Din partner kanske har skaffat lite nya kläder eller bett frisören fixa en ny frisyr? Kanske är det ett sätt att försöka väcka ditt intresse, då hen känner att du inte bryr dig tillräckligt mycket. Bekräfta din partner, ge hen oväntade komplimanger och se din partner. 

Läs också: Sexlivet under corona: Ny studie överraskar forskare

7. Din partner är passivt aggressiv
Detta otroligt irriterande drag kan faktiskt vara ett tecken på att det är dags att ta lite extra hand om och vårda er relation. Försök även att öppna en diskussion om hur ni kommunicerar med varandra.

8. Din partner spenderar mer tid med sin telefon
Om du plötsligt får reda på vad din partner sysslat med under dagen via din partners sociala medier kan det vara läge att tänka över varför hen inte sagt det direkt till dig. Kanske är det så att ni inte pratar med varandra om de små, vardagliga sakerna längre?

9. Din partner försöker överkompensera
Att ha en partner som hela tiden försöker uppfylla alla dina önskningar och behov kanske låter som en dröm, men det är viktigt att minnas att din partner faktiskt inte är din betjänt. Om din partner hela tiden försöker hålla dig nöjd är det kanske så att hen känner att du inte skulle bry dig om inte du får allt du vill ha. Påminn din partner (och dig själv) att ni är ett team och att ni självklart ska hjälpa varandra.

Läs också: 4 tips: Så får du din oromantiska kille att skärpa till sig

Därför är det viktigt att vårda er relation

Alla relationer går upp och ner och kräver tid och engagemang. Det finns inga hållbara relationer som man inte behöver arbeta med. För att en relation ska hålla behöver båda parter engagera sig. Att ta hand och vårda om en relation är inte ett enmansjobb. 

Källa:  mom.me.
Artikelbild: Pexels/ Git Stephen Gitau

LÄS ÄVEN: Forumtråden – Deprimerad pga relationsproblem