Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen

Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen. Foto: Unsplash
Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen. Foto: Unsplash

Femkamp för vuxna: Perfekta lekar för festen

Att bjuda in till fest kan vara lika dela nervöst som roligt, som värd kan man känna ett stort socialt ansvar över att alla ska ha det bra på festen. Extra nervöst kan det vara när man bjuder in olika grupper av vänner till samma fest där ingen känner varandra. Arbetskamrater ska blandas med barndomsvänner och vänner från studietiden. Dela in gästerna i blandade lag och låt dem lära känna varandra när de möts i roliga lekar och utmaningar – vi lovar att det kommer höja stämningen på festen direkt.

Lekar för femkamp

1. Musikquiz

En klassiker som kräver en del förberedelser från lekledaren, men som brukar uppskattas av alla. Frågorna kan vara allt ifrån att gissa låt efter att bara ha hört introt, vilket årtal en viss låt är släppt eller vilket land en viss artist kommer ifrån. Var kreativ och tänk ut flera olika typer av frågor, med musik från olika tidsperioder och stilar.

2. Lär känna varandra-quiz

Innan festen låter du deltagarna skicka in några fakta om sig själva som de tror att de andra deltagarna inte har koll på. Det kan vara saker som "Jag vann SM i kaninhoppning när jag var tolv", "Jag är färgblind" eller "Jag har serverat Kungen pyttipanna". Deltagarna får sedan gissa vem som gjort vad. Superkul om många inte känner varandra sedan tidigare!

3. Norsk karaoke

En i laget får sätta på sig bra hörlurar och får sedan lyssna på en sång. Personen ska sedan sjunga och de andra i laget ska gissa vilken sång det är. Eftersom bara den med lurar hör musiken kan resultatet bli minst sagt intressant. Och det är förbjudet att nynna eller humma, här ska det sjungas!

Läs också: Tipspromenad till midsommar: 20 frågor till vuxna och barn

4. Kär-leken

Alla deltagare sitter i en ring med en person i mitten. Den personen ska sedan låtsas bekänna sin kärlek till en av personerna i ringen. Om den personen börjar skratta får den byta plats med den i mitten och om den lyckas hålla sig för skratt får den kärlekskranke i mitten gå vidare till en annan deltagare.

5. Kexleken

Deltagarna ska äta ett riktigt smuligt kex och sedan så snabbt som möjligt vissla. Det kanske låter lätt, men är faktiskt riktigt svårt. Dessutom ser det väldigt roligt ut!