Bröllopspresenter - på trendspaning med Cervera

Vad ska man köpa om man vill ge en trendig bröllopspresent?
Marmor i alla dess former. På Cervera hittar man bl.a. en fin avlång marmorbricka med kant från Martinsen vid namn Napoli. Fina burkar och ljusstakar från Broste i marmor och koppar.
Koppar och metaller är fortfarande väldigt trendigt just nu, t.ex. de fina ljuslyktorna London Collection Bohemic från Skultuna designade av Lara Bohic och Brostes mässingsinsekter Bugs. Skultuna och Kay Bojesen är säkra och uppskattade varumärken som inte kan bli.
Vi märker också att intresset för vin ökar så vinglas från Riedels serie Vinum där varje druvsort har ett speciellt glas känns också helt rätt just nu. På Cervera har vi dessutom glasgaranti vilket gör att man kan få ett nytt glas om de man köpt råkar gå sönder.

Vilka färger är det som gäller 2015?
Varje år utses årets färg av företaget Pantone och för 2015 har man utsett en mörkröd nyans som går under namnet Marsala 18-1438.
Pasteller är starka under våren traditionellt, men det är även en färgskala som vi ser året runt kopplat till den nordiska stilen. Mörkare färger tar också mer plats där smaragdgrönt och blått är stort, men även svart är i fokus. Svart har annars varit lite ute som trendfärg men framför allt till hösten tror vi än en gång att svart blir trendig istället för ”bara” en basfärg. Det som är intressantare än färg skulle jag säga är material, vi ser en uppsjö av olika material. Sten (inte bara marmor, utan även lokala stenarter så som täljsten, skiffer, granit...), träslag (det ljusa obehandlade trätt är stort men även patinerade mörka träslag, bredden är stor), nya kvaliteter i textilier, och sist och störst är metallerna (här kommer ske ett skifte från koppar till mässing som trendmetall).

Kan du nämna något om nyheterna i Cerveras sortiment?
I februari lanserar vi Steltons Stockholm Collection som består av skålar och vaser i emaljerat aluminium designade av Bernadotte och Kylberg. Mönstret på skålarna och vaserna är handgjorda, vilket gör att var och dem blir unika. Vi lanserar även en ny knivserie från GRYM och som också gör fina kastruller och grytor i koppar. Nytt för i år är också vår egna porslinserie Harmony som finns i tre färger och där mattallrik, assiett, frukostskål, djuptallrik, serveringsfat- och skål ingår. Rörstrand kommer med en ny serie i januari 2015. Serien är framtagen av en av Sveriges främsta keramiker: Signe Persson Melin, därpå serienamnet SPM.

Har ni några personliga favoriter?
Skultunas London Collection Bohemic lyktor i färgerna vit, svart och guld är en favorit. En annan favorit är Tabel Top Stories – Secrets champagneskålar och drinkglas och den nya porslinserien Harmony. Vill man ha fina ljusstakar är Carat från Orrefors något som vi tycker om.

Finns det något som är ute när det gäller bröllopspresenter?
Nej så länge det är en gåva med omtanke är den alltid inne och rätt.

Besök Cerveras hemsida här -->

Läs även "Klassiska bröllopsgåvor" här--->

Läs även "Så dukar man vackert på bröllopsbordet" --->