Publicerad 27 June 2016

Fotograf:

10 tips för att bli förskolans populäraste förälder

Hämta barnen i tid och lämna dem aldrig på förskolan om de är sjuka. Det är två av de viktigaste tipsen för dig som vill ha en god relation med personalen på förskolan.
De flesta som har barn på förskola vill ha en god relation med förskolepersonalen, och för att få det så är det främst viktigt att ha en god ton gentemot personalen men också att ALLTID hämta sitt barn i tid.

Förskolepedagogen Inger Alteryd menar att just sena hämtningar kan irritera många pedagoger. Ett annat vanligt irritationsområde för personalen är när det kommer till sjukdomar. Även om de flesta föräldrar är duktiga på att hålla sina sjuka barn hemma, händer det att krassliga barn kommer till förskolan eller kommer tillbaka för tidigt utan att hinna bli smittfria efter sjukdom.

– Ibland ser vi hur barn kroknar till vid lunch och då kommer det ibland fram att barnet fått något febernedsättande på morgonen. Det anser jag är oerhört oschysst både mot de andra barnen men också mot pedagogerna som då kan ha blivit smittade. Det som blir snett är att de föräldrar som har sina krassliga barn hemma kan få sjuka barn på grund av andras nonchalans, säger Inger Alteryd.

Men vad kan du egentligen göra för att bli förskolans populäraste förälder? Vi har listat 10 tips för hur du blir det!

1. Kom i tid och hämta i tid. Säg inte att du ska komma 15 när du kommer 15:45.

2. Lämna aldrig ett sjukt barn på dagis.

3. Ring i god tid och meddela att ditt barn är sjukt. Vet du redan kvällen innan att barnet inte kommer dagen därpå och förskolan har en telefonsvarare är det bra att ringa och lämna ett meddelande redan då.

4. Om ditt barn varit sjukt ska du låta barnet bli ordentligt friskt innan det är dags att gå tillbaka till förskolan.

5. Ring alltid och friskanmäl ditt barn dagen innan. Ring så tidigt du kan så att förskolan inte ringer in vikarier i onödan.

6. Låt inte arg och otrevlig när personalen ringer och ber dig hämta ditt sjuka barn.

7. Märk alla kläder och se till att ombyteskläderna är i rätt storlek. Namna även eventuella blöjpaket du lämnar till förskolan.

8. Se till att ha varma kläder på vintern. Många barn kommer i gamla urtvättade overaller som inte håller värmen.

9. Gnäll inte om ditt barns kläder blivit smutsiga under dagen.

10. Lämna inte ditt barn på förskolan när du har semester.

Foto: Shutterstock / Mangostar
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 tips för att bli förskolans populäraste förälder
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll