Amningsbilden skapar starka reaktioner

Medan några tycker att denna bild är helt underbar, blir andra rätt och slätt förbannade!

TANDEM-AMMAR TVÅÅRINGAR: Gick denna mamma för långt när hon delade denna bild av sig själv på sociala medier? Foto: Privat
TANDEM-AMMAR TVÅÅRINGAR: Gick denna mamma för långt när hon delade denna bild av sig själv på sociala medier? Foto: Privat

Går en del kvinnor för långt när de delar osencurerade amningsbilder på sig själv?

Den här bilden, som har väckt stor uppmärksamhet, är fotografiet av en tvillingmamma som ammar sina tvååringar.

Ville inspirera

Bilden lades ursprungligen ut på den amningsvänliga nätsidan Mama Bean Parenting som även la ut den på sin Facebooksida.

Tvillingmamman Marina berättar för nätsidan att hennes önskan var att inspirera mammor till att amma längre.

Själv upplevde hon det som väldigt svårt att amma två barn. Hon stötte på utmaningar som snävt tungband, perioder med låg mjölkproduktion och det hon beskriver som «amningsstrejk» från bebisarnas sida.

LÄS OCKSÅ: 14 myter och sanningar om amning

Firade med ett foto

Att hon trots alla problem fortsatte med tandem-amning med sina pojkar två år senare, ser hon på som en stor personlig seger.

För att fira denna bragd hyrde hon in en fotograf för att ta denna bild där hon ammar sina barn samtidigt som hon ligger i sin mans armar.

– Jag skulle inte ha klarat av att amma så länge utan det otroliga och kärleksfulla stöd jag fick från min man, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Amningsdimma: Myt eller fakta?

Starka reaktioner

De första reaktionerna var positiva, men när bilden återgavs i en artikel på Huffington Post blev tonen en helt annan.

Medan några läsare hyllar amningsbilden och beskriver det som vackert, nära och varmt, sätter andra frågetecken för Marinas motiv med att dela denna bild med omvärlden.

En kvinna skriver i kommentarsfältet; «Min man behöver inte se ett foto av dina bröst. Jag har ammat fem barn och kände inte behov av att kasta fram mina bröst för alla män runt mig. Det är möjligt att amma och älska amning utan att göra en show av dig själv".

Kvinnan reagerar också på att Marina har på sig en singlet som pressar fram brösten på ett sätt som gör dom mer framträdande.

Andra tycker att barnen är för stora för att ammas. – Vid den här tidspunkten gör du det för din egen skull, inte för dom, skriver en kommentator.

LÄS OCKSÅ: Din mage efter förlossningen

Delar för att stötta andra

Marina vill inte bli intervjuad om saken, men Louise som står bakom nätsidan Mama Bean Parenting, säger att motivet för att dela bilden var att visa stöd till andra kvinnor som ammar.

– Vi känner oss starkare av att se amning i en värld där det ofta glöms bort. Jag har mottagit många hundra sådana amningsbilder och precis den här gick av en eller annan orsak viralt. Mammorna som delar sina historier har inga dåliga motiv, de är bara delade med kärlek, försäkrar hon.

Vad tycker du om bilden? Dela din reaktion i kommentarsfältet nedanför.