Emelies hjärtskärande ord efter traumatiska förlossningen: "Fråntagits vårt barn"

Emelie Walles födde nyligen sitt fjärde barn genom ett planerat kejsarsnitt, som på grund av att hon och hennes partner blev sjuka i covid-19 blev långt ifrån så som den var planerad. – Här ligger jag liksom och får inte träffa honom. Det gör så ont i mitt hjärta, berättar hon.

Emelie Walles berättar om sin den traumatiska upplevelsen som skedde precis efter hon fött sitt fjärde barn: "Det är fruktansvärt att föda barn och då se sin bebis i någon främlings armar två meter ifrån sig."

Emelie Walles är influencer och har låtit sina instagramföljare hänga med på resan som gravid trebarnsammma på väg mot ett planerat kejsarsnitt. Men för ungefär en vecka sedan blev hon och hennes partner sjuka i covid-19.

“Faktumet att vi har fått covid är här, efter mer än två år utan covid i vår familj så tajmar vi nu in det dagarna innan det planerade snittet. Trots försiktighet och trots att vi bara varit hemma.”, skrev hon i ett inlägg på sin Instagram för ett par dagar sedan.

Hon berättar vidare att hon planerat att föda på förlossningen i Malmö. Att de skulle få ett isolerat rum där hennes partner, som tyvärr inte fick vara med på operationen på grund av covid-19, kunde vänta på henne och deras son tills de var redo efter förlossningen.

“Om allt går som det ska så kommer vi inte vara separerade mer än under min tid på uppvaket”, berättar hon vidare i inlägget.

"Vi har fråntagits vårt barn"

Men planen, som redan ändrats en gång tidigare på grund av covid-19, blev ändrad än en gång:

– Jag kan inte fatta att jag precis fött barn, eller för flera timmar sedan egentligen. Och här ligger jag liksom och får inte träffa honom. Det gör så ont i mitt hjärta, berättar hon på sin Instagram story.

Eftersom hon och maken fortfarande inte testat negativt mot covid-19 fick de inte träffa sin son direkt efter snittet, då han behövde vård på neonatalavdelningen för att få hjälp med syresättningen. I och med att det inte finns några isolerade rum på den avdelningen fick Emelie Walles och hennes partner inte följa med dit.

“Vi har fråntagits vårt barn då han måste ha hjälp med syresättningen på neo. Det är fruktansvärt att föda barn och då se sin bebis i någon främlings armar två meter ifrån sig”, skriver hon på en bild på sin Instagram Story.

Hon skriver att hon bett om att få snittet framflyttat några dagar i och med att de varit sjuka, men att hon fått förslaget nekat. Hon berättar också att de inte blivit testade för covid-19 sen de kom in till sjukhuset, samt att det är en läkare som tar alla beslut kring deras son eftersom de separerats, trots att det är föräldrarna som står som vårdnadshavare på pappret.

"Jag fick en handduk han har legat på"

Några timmar senare uppdaterar hon sina följare igen och meddelar att hon fortfarande inte fått träffa sin son, men att hon fått en handduk som han har legat på:

– Nu kom de med en påse med grejer han har legat på. Så jag fick ingen bebis att lukta på men jag fick en handduk han har legat på och ett fodral, säger hon med gråt i rösten och forsätter:

– Jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag önskar att han kunde ha sin filt så att han i alla fall kunde lukta på sin mamma. Jag har haft den här snuttefilten så att den ska lukta mig, men han får inte ens lov att ha den. För jag har ju tagit på den, så de kan inte ta in den på avdelningen.

“Är så knäckt över att inte kunna finnas där för min son. Han ligger helt själv och dom har tagit bort allt som kan förknippas med mig”, skriver hon på sin Instagram Story.

"Bästa fem minuterna i mitt liv"

Nio timmar efter födseln uppdaterar Emelie med en ny video på sin Instagram där hon meddelar att hon precis har fått träffa sin son:

– Nu har jag precis haft de bästa fem minuterna i mitt liv. Jag är uppe på benen och vi fick åka iväg till vår lille bebis på neonatalavdelningen och i alla fall få se honom. Jag har fått se min bebis!