Fars dag: 5 presenter att göra själv till pappa

Ibland har man helt enkelt inte råd att köpa en present – men att ge bort något kan vara helt gratis. Det är kärleken som räknas!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bli en del av Familjeliv!

Få del av de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna. Bli medlem här.

Det är handlingen som räknas. Därför vill vi inspirera till att hylla era pappor genom en omtänksam gest (slipsar och tofflor i all ära!).

5 DIY-tips att ge till pappa på farsdag

1. Gör en riktigt god tårta

Baka en underbar tårta till din favoritpappa i hela världen. Vilken pappa gillar inte goda tårtor, liksom?

2. Ge bort "pappatid"

Egentid, en liten stund utan måsten och krav, står ofta högt upp på en småbarnsförälders önskelista. Ge bort ett par timmar för pappa att göra vad han vill med. Men först en mysig frukost med familjen!

3. Gör ett pappaquiz

Hur bra koll har han, pappan? Sätt ihop ett roligt quiz för att testa hans pappakunskaper. Vilken veckodag föddes barnen på? När tappade x sin första tand? Hur gammal var x när hen började gå? Här kan du skapa ett quiz online.

4. Bjud på favoritmaten

Överraska med att laga hans favoriträtt till middag. Duka fint, tänd ljus och låt pappa slippa disken. Svårare än så behöver det inte vara.

5. Skriv ett kärleksbrev

Hur ofta får man kärleksbrev nuförtiden? Gör ett fint kort och låt alla i familjen skriva ner ett par rader om vad som är så bra med just er pappa. Varning för gråtfest!