Klara Doktorow om dramatiska förlossningen: Barnmorskorna skakade loss henne ur mitt bäcken

Klara Doktorow har nyligen blivit trebarnsmamma. Nu berättar hon om den dramatiska förlossningen: "Panik och dödsångest".

Klara Doktorow har fått sitt tredje barn under en dramatisk förlossning.
Klara Doktorow har fått sitt tredje barn under en dramatisk förlossning.

Under onsdagen publicerade influencern och poddaren Klara Doktorow, 36, att hon och maken Kjell Doktorow, 51, fått en dotter.

"Säg hej till Poppy Rita Josefina Doktorow.", skrev hon på sin Instagram då.

I inlägget nämnde hon också "att det gick lite för vilt till alltsammans", samt att barnmorskorna räddade henne under natten då förlossningen varade.

"Satt fast med ansiktet uppåt"

Nu har Klara gått ut med en fördjupning om vad som hände under natten då hon blev trebarnsmamma och dottern Poppy kom till världen:

"Allt gick jättebra ända tills jag skulle krysta, då märkte jag att hon satt fast med ansiktet uppåt. Sen fick jag tyvärr vänta flera timmar på narkosläkare för att få spinalbedövning. Under tiden hann jag få både panik och dödsångest", skriver hon i ett sms till Aftonbladet och tillägger att hon efter en lång väntan fick bedövning.

"Barnmorskorna kunde skaka loss henne ur sin position i mitt bäcken och då kom hon ut på en krystning. Det stödet jag fick från barnmorskorna och undersköterskorna kommer jag aldrig glömma", berättar hon.

Läs mer: Influencern Klara Doktorow har blivit trebarnsmamma – det ska bebisen heta

Fick stressfaktur i bröstbenet

På sin Instagram story skriver hon att hon "stönat sig till en stressfaktur i bröstbenet" och att hon hörde när det "knäppte till" när det skedde.

För Klara väntar nu en vad hon själv beskriver som en lång återhämtning, både fysiskt och psykiskt.