Lista: 20 sjukt roliga saker barn har sagt

Tråden Mitt barn sa en så kul sak! startades 28 juni 2012 och har sedan dess blivit läst närmare 953552 gånger och fått 2240 svar. Vi har djupdykt i tråden och hittat 20 riktigt roliga saker som barn har sagt.

Våra favoriter: 20 roliga saker barn har sagt

1. ”Min son Charlie (3år) var så trött på att jag aldrig kunde bära honom när jag var gravid med lillebror Sixten pga foglossning. Jag sa alltid till honom att ’mamma kan inte bära, jag har så ont i ryggen.' När lillebror väl kommit och vi en dag ska gå ut frågar han: ’mamma kan du bära mig ner för trappan? Har du ont i ryggen?’ varpå jag svarade att: ’nej nu har jag inte ont i ryggen längre, nu har ju Sixten kommit ut från magen!’. Då skiner Charlie upp och säger: ’nä, nu har du bara ont i snippan!’"

2. ”Nova springer till toaletten och vrålar 'jag kissar, jag kissar'. Efter en stund när mamma kommer fram till toaletten torkar hon sig i pannan och suckar: 'jag hann'.”

3. ”Min son stod & plaskade i köksvasken med trasan jag bad om att han skulle krama ur... Då tar han trasan & trycker den mot sin kind & sa 'så mamma, nu kjamar jag trasan'."

4. ”Fröken, skjuter man pilar på sånna man är kär i?”.

5. ”Har precis berättat för sonen på 3,5 år att han ska få ett syskon. Så jag frågade honom om han vet hur bebisen hamnade i magen? Han svarade då 'Jag vet inte mamma. Jag såg dig aldrig äta upp den'.”

6. ”Treåringen håller på att klä på sig, jag frågar om han är klar, han tittar på mig och säger helt allvarligt ’i princip mamma, i princip’.”

7. ”Meja 2,5 år ska få betala med en hundralapp i mataffären då hon högt utbrister 'men tittat mamma, det är mormor' och pekar på sedeln som ju föreställer Carl Von Linné.”

8. ”Inte mitt barn, men min lillasyster när hon var 5 år och läste Kalle Anka så kom morbror in med katten under ena armen och en cykelpump i andra. Hon tittar upp snabbt och återgår sedan till Kalle Anka och mumlar ’jaha nu ska han skjuta katten...’. Morbror skrattade och sa att det var en cykelpump, inte ett gevär, då titta hon upp igen och sa ’...Jaha? Vadå? Ska du PUMPA katten!?' "

9. ”Min ena son som var cirka 4,5 år gillade att säga hej till allt och alla. Så en dag då vi var ute gick en äldre man förbi. Sonen säger glatt 'hej' men fick inget svar... 'Heej!' men fortfarande inget svar från den äldre mannen. Lite argt säger sonen då 'Hallå är där ingen hemma i huvudet!' ”

10. ”Kan tillägga att min son är väldigt fascinerad över sin snopp också. Varje gång han badar så drar han ut den så långt han kan och säger ’titta mamma låååååång snopp’. När han insåg att jag inte hade någon snopp så sa han helt allvarligt ’va inte ledsen mamma vi ska köpa en till dig på Hemköp’.”

11. ”En av mina kollegor på jobbet har varit ute och rest i ett halvår till Sydamerika. Hon har lätt för att bli brun och var således mycket brun när hon kom hem. Hon har stort burrigt hår som hon har utsläppt. Hon var och hälsade på på jobbet precis efter hon kommit hem. Min dotter som nästan var två år var med på jobbet denna dag och när kollegan kommer in genom dörren pekar dottern på henne och utbrister 'Apa?' ”

12. ”Visade sonen som är 6 år, en bild på min bror och en fisk han hade fångat. Sonen sa då: ’vad är det för fisk?’, jag svarade: ’Det är en torsk’. Sonen sa då 'Mamma, visst var det en i melodifestivalen som hette Torsken Flink?’ ”

13. ”Han satt och stirrade ut genom fönstret en regning dag, och verkade vara i djupa tankar. Plötsligt säger han ’Jag växer inte. Idag är jag fortfarande barn.’”

14. ”Morgonen efter förra valet kom min -05:a ut från sitt rum, och sade följande till oss: 'Idag får man veta vem som skall regera!' sedan blev det tyst en stund varpå han senare sa 'Blir det någon av er, eller?' ”

15. ”Sovdags. Du vilar huvudet mot min mage medan vi läser. Du: 'Mamma, jag ligger på lillasyster.' Jag: 'Ja, men det går bara bra. Men tänk om det är en lillebror i magen?' Du: 'Ja, eller en skördetröska!' ”

16. ”Elsa 4år, när jag står utan bh och svalkar av lillsyrrans ersättning över diskbänken: ’Mamma, du ser ut som en get!’ varpå jag svarade 'Tack älskade unge!' ”

17. ”Inför Sveriges första match i fotbolls-VM 2006 sa Tobias som är cirka 4 år: ’Vad har Lars Lagerbäck för telefonnummer?’ Mamma: ’Jag vet inte. Vad skulle du fråga honom?’ Tobias: ’Om jag får vara med i matchen!’”

18. ”Har tre barn så det är inte ofta jag får sitta ifred på toaletten. Just denna flicka var tre år och rusar in där jag sitter och tar på en binda. Hon tittar lite men tvättar händerna och går ut. På affären sedan får ALLA högt och ljudligt veta att: 'i dag gör det inget om mamma kissar på sig, för hon har blöja....' ”

19. ”Erik, 3 år har ätit massor av björnbär direkt från busken. Plötsligt kommer han rusande mot mej och sträcker fram sina små blålila björnbärshänder och säger chockad; ’Mamma, har jag ont nånstans?’ ”

20. ”Jennifer ser en katt och utbrister: ’Titta mamma, en blå katt!’, ’Nej gumman, orange’ säger jag. Då svarade hon ’Ok mamma, titta en blå orange!’

Foto: fizkes/Shutterstock.se