Roligt sätt att ge bort pengar i julklapp

Ska du ge pengar till någon i present har vi roliga idéer på hur du kan ge bort kontanter!

Tips hur du kan ge bort pengar i present
Tips hur du kan ge bort pengar i present

Julen är runt hörnet och många är mitt uppe i planeringen av julafton och vilka julklappsinköp de har kvar. Kanske sitter du själv just nu och funderar på vad du ska ge bort i julklapp? Har du bestämt dig att ge bort pengar i julklapp så är det här läsningen för dig.

Tips om olika sätt att ge pengar i julklapp

En perfekt sista minuten present är att ge bort pengar. Alltid uppskattat även om det kan kännas tråkigt precis i stunden. Här tipsar vi om roliga sätt att ge bort pengar.

Pengar inuti en ballong

Köp en stor ballong och en liten tank med helium. Rulla sedlarna du tänkt ge bort i tighta rullar, knyt med ett litet snöre eller hårband så de håller formen. Använd dig av flera olika valörer för att det ska bli fler sedlar och se roligare ut! Fyll upp ballongen med lite luft för att det skall bli enklare att lägga i pengarna i ballongen. När du lagt in alla sedlarna i ballongen så fyller du upp ballongen helt med helium och knyt ordentligt. Sätt gärna ett fint snöre på ballongen för att det ska bli ännu finare.

Tips! Vänta med att blås upp ballongen till dagen innan julafton så att ballongen inte tappar luft.

Ge bort pengar i en pizzakartong

Gå till en pizzeria och be att få köpa en pizzakartong så har du ett kreativt sätt att ge bort din julklapp! Lägg pengarna i en cirkel inuti kartongen och fäst dem i botten med en liten bit dubbelhäftande tejp. Lägg mynt ovanpå sedlarna och gärna en rosett i mitten! Kommer garanterat uppskattas av mottagaren.

--> Vill du ha fler tips på hur man kan ge bort pengar kan du läsa i vår forumtråd.

Burk med godispengar

Ta en glasburk, en med lock är viktigt. Fyll burken med godisar, men bara med godis som har papper runt om (viktigt!). Rulla eller vik sedlarna du vill ge bort och placera dom i mitten av burken så att man från utsidan inte kan se pengarna. Mottagaren av godisburken kommer tro att den fått en burk med bara godis men när personen sedan öppnar så kommer den se att det även finns pengar inuti!

Ge bort pengar i julkulaS

Här kan du bestämma om du vill att mottagaren ska se innehållet eller ej genom att köpa genomskinlig eller färgad julkula. Var bara noggrann och se så att julkulans topp går att ta av! Lägg i pengarna i julkulan och det blir både en påhittig och julig gåva. För att göra det lite roligare kan du hänga kulan i julgranen och göra en skattkarta till mottagaren så att den får hitta julklappen själv. Låt personen hitta fram till julgranen och se om hen kan hitta just din kula!

Läs mer:

Julklappar till barn – under 100 kronor

All julmat du behöver under julhelgen - Checklista!