Sovgunga hjälper spädbarn komma till ro

Sovgunga® är vaggan för den nyfödde som gungar vertikalt istället för horisontellt. Sovgunga, vars konstruktion hjälper till att lösa sömnproblem, att motverka kolik och att träna barnets balanssinne, kommer från svenska entreprenörsföretaget Mony och går att hänga på vilken dörr som helst.

Ursprungsidén kommer från en resa i Asien

– Som föräldrar föll vi direkt för en inhemsk vagga som vår äldste son fick prova i Thailand. Han hade svårt att somna på kvällarna men när han fick prova vaggan somnade han på en gång. Väl hemma i Sverige igen läste vi på om gungningens goda effekter och blev helsålda, säger Monica Landberg, vd och grundare.

Löser oroliga bebisars sömnproblem

Det löser sömnproblem relaterade till exempelvis kolik, rastlös sömn och korta sömnperioder. För barn med kolik är rörelse centralt. Att gunga upp och ner fungerar både lugnande och smärtlindrande för små krampande magar.

Sovgungas vertikala gungningar lugnar även oroliga bebisar som har svårt att komma till ro. För bebisar med korta sömnperioder kan det hjälpa att gunga igång barnet när det börjar vakna för att förlänga sömnstunden. Både andning och barnets utveckling stimuleras.


Sovgunga kan hängas både på vägg och dörr

Mony har utvecklat två helt nya upphängningsanordningar, en permanent för vägg och en mobil som går att hänga på vilken dörr som helst. Genom dörrupphängningen erbjuds en säker, icke skrymmande lösning som lätt monteras i nya miljöer. Sovgungans liggdel flyttas snabbt och enkelt mellan de olika upphängningsanordningarna, vilket betyder att barnet alltid sover i ”sin säng”, dag som natt även om platsen förändras.

Flexibel sovlösning för nya miljöer

– Vi ville ta fram en så flexibel sovlösning som möjligt för att den ska kunna fungera såväl hemma som borta. Eftersom den är ihopfällbar och ryms i en väska är den lätt och smidig att ta med när man ska resa bort. Målet var att komma under tre kilo och det har vi lyckats med, förklarar Anders Landberg, vice vd och medgrundare.

Sovgungans glada mönster ”Monkeys in love” är utvecklad i samarbete med Mingla Design och finns i apelsingul och brunt. Sovgungan finns snart att köpa i utvalda barnbutiker och på www.sovgunga.se. Ca pris från 1790:-


LÄS OCKSÅ:

Bilbarnstol och barnvagn toppar inköpslistan

På trendspaning i webbens alla babybutiker

Fråga våra kostrådgivare för gravida