Terapeutens uppmaning på TikTok – så får du ditt barn att prata

Har du svårt att få ditt barn att berätta om sin dag? Du är inte ensam! Barn- och familjeterapeuten ger sina bästa tip - på TikTok!

Barn- och familjeterapeuten ger sina bästa tips.
Barn- och familjeterapeuten ger sina bästa tips.

En fråga som “hur har du haft det i skolan idag?” kan kännas som världens enklaste fråga att svara på. Men varför får vi då så sällan ett svar när vi ställer dessa frågor till våra barn?

Terapeutens uppmaning på TikTok

Barn- och familjeterapeuten Dr. Siggie Cohen har delat med sig av sitt bästa tips på ett lite annorlunda sätt - nämligen genom att lägga upp en TikTok-video. Videon har nått över 278 000 personer, vilket ju kan tolkas som att det är ett ämne som många känner igen sig i.

Så, hur tar man då reda på hur ett barn i ens närhet har haft det i till exempel skolan? Enligt Dr. Siggie, som hon kallar sig på sociala medier, är frågorna som ställs till barn oftast för stora och generaliserande för dem att svara på.
“Hjälp ditt barn att bryta ner sin stora upplevelse på ett mer detaljerat och balanserat sätt”, säger hon uppmuntrande i videon.

Försök helt enkelt att bryta ner dina funderingar och ställ mer konkreta frågor till barnet. Förhoppningsvis får du med hjälp av tipsen reda på hur barnet i fråga har haft det under dagen!

Barn- och familjeterapeutens tre tips på frågor du kan ställa till ett barn:

  • Vem satt du bredvid mellanmålet/lunchen?
  • Sa din lärare något roligt idag?
  • Var det någon i klassen som var frustrerad eller arg idag?