• Äldre 9 Jul 23:25
    50722 visningar
    181 svar
    181
    50722

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Å vilken bra tråd!

    Den 8/3-06 födde jag en liten Ebba i vecka 20. De kunde inte hitta nått fel på henne, och var frisk och välskapt och så underbart söt! Jag kom in för koll då jag hade så mycket flytningar + att de var lite blodiga, det visade sig då att jag var öppen 4 cm. 3 läkare var "inblandade" under den vecka jag låg inne, och de kunde inte hitta något fel, förutom att de misstänker att det är livmoderhalsen som är svag.

    När jag var på återbesök 6 veckor efter att min lilla ängel föts så fick jag träffa en av läkarna, han sa då att jag vid nästa graviditet kommer att få gå på koll var 14:e dag redan i tidig graviditet, och att de troligtvis kommer att sätta cerklage.

    Rädslan och oron är stor! Vill inte gå igenom samma sak igen! Undrar som många andra om man kommer att bli säng-liggande el om man kommer att kunna leva "som vanligt". Jag jobbar på ett jordbruk och har ett fysiskt tungt arbete, så man undrar ju också hur det kommer att bli med det...

  • Äldre 12 Jul 17:40
    #37

    asjaky: har tänk samma sak idag, hur blir det nästa graviditet, kommer jag att ligga ner i flera månader?! jag har djur hemma, måste jag ta bort/sälja dom? men, som sagt, det är ju värt det om man får en liten som lön för mödan! =O)

    Lilla My77: vad är det för op du gjort?

  • Äldre 12 Jul 20:14
    #40

    asjaky: jag är också en sån som handarbetar! det blir mycke bäbiskläder under den tiden! =O) Bra av dej att kämpa med vikten, jag är i samma läge! Efter att vi fick mf i mars så tog jag tag i saken och har nu gått ner ungefär 14 kg, känns skönt att inte ha massa överflödiga kilon vid nästa graviditet!

    Lilla My77: okej, vi förlorade en liten tjej i mars-06, också i vecka 20. försöker nu bli gravid igen, men är samtidigt rädd för att samma sak ska hända igen! hur mår du nu och hur går graviditen? lever du som vanligt eller har du blivit ordinerad att ta det lugnt?

  • Äldre 14 Jul 15:51
    #50

    Lilla My77: skönt!

  • Äldre 15 Jul 00:04
    #57

    Jag födde en dotter i vecka 20. dom vet inte säkert om jag har försvagad livmoderhals eller om det var en infektion som startade det hela. jag var öppen 3 cm när jag kom in och hade då en antydan till infektion, men dom vet inte vilket som kom först. Läkaren sa att de utgår från att det är livmoderhalsen som är svag, så att de vet hur de ska göra vid nästa graviditet, kommer då att få sätta cerklage och gå på regelbunda kontroller redan tidigt i graviditeten...

  • Äldre 15 Jul 16:50
    #62

    Jag kände inte när jag började öppna mej. hade fått rikliga flytningar på fredan, lördag morron var det lite lite blod i, ringde förlossningen, dom trodde att det var svamp, eftersom det kan ge sköra slemmhinnor, vilket kan ge blodiga flytningar, men jag fick endå komma in. vid undersökningen visade det sig att jag var öppen 3 cm och hinnan buktade ut ner i slidan. jag fick problem med foglossningar redan i vecka 9 och dagarna innan jag åkte in så hade jag haft JÄTTE ont! Det kan ju också vara en anledning till att jag inte kände att det var nått fel, jag hade ju så ont att jag knappt kunde gå i alla fall...

  • Äldre 17 Jul 19:06
    #68

    Niinis: jag blödde i tidig graviditet, kring vecka 8. gjorde vul och undersökning då, men läkaren hittade inget fel. hon trodde att det var livmodermunnen som var lite känslig bara, men ingen fara. Sen hade jag inga fler blödning förns i vecka 20 i samband med att jag förlorade min flicka.

  • Äldre 19 Jul 09:10
    #71

    var hos läkaren igår. gjorde undersökning + vul. allt sågbra ut. livmoder, äggstockarna, livmoderhalsen osv. skönt att ha det kollat. jobbigt när man går och funderar och får för sej att saker och ting är fel. MEN, nu var allt okej å det är bara att fortsätta mysa å se om det tar sej. Läkaren tyckte att vi skulle låta det gå på naturlig väg nu fram till jul, får vi inte nått plus så blir det välnån fler koll och ev åtgärd sen. Jag misstänker att min äl inte har kommit igång riktigt efter mf i mars, men han sa att det inte var nått konstigt alls med tanke på vad jag gått igenom. Han sa att kroppen måste få läka först så att den orkar..... Som sagt, är väl bara å fortsätta mysa och hoppas att det tar sej snart!

  • Äldre 19 Jul 23:13
    #73

    vettan: skickar BAMSE-KRAM till er! Hoppas er lilla grabb har krafterna och orkar stanna hos er! Själv har jag en liten ängel som föddes i vecka 21. Tänker på er och hoppas att allt går bra! KRAM

  • Äldre 19 Jul 23:56
    #77

    vettan: japp! vi ska skaffa en liten, så fort kroppen funkar igen! verkstan är igång men jag tror inte att äl kommit igång riktigt än. Varför vi förlorade Ebba kommer vi inte att få svar på, men läkaren misstänker svag livmoderhals. Kommer troligtvis att sätta cerklage och få gå på täta kontroller nästa graviditet. Hoppas bara att jag får plus SNART!!!

    Varför fick du inte cerklage denna graviditet?

    Oj! Har din syster förlorat 3! Vad har hänt då???

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)