Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • operera analfistel s.k. "klyvning" -smärtsamt??

  Mån 17 jul 2006 18:11 Läst 4437 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (fistel) - Visa alla inlägg
  Anonym (fiste­l)
  Återställ
  Mån 17 jul 2006 18:11

  Jag har haft ett sår ungefär två cm ovanför analen i fyra år, som det har kommit blod ur och som har gjort ont till och från. Jag har varit till läkare med det flera gånger, men de har bara sagt "det läker". Nu har jag igen varit till läkare och fått reda på att det är en analfistel som måste opereras genom "klyvning". De ska alltså att söva mig, skära upp i rumpan, gröpa ur det sjuka och sedan lämna såret öppet för självläkning. Jag kommer att bli sjukskriven minst 3 veckor. Nu undrar jag: HUR ont kommer detta att ta?? Någon som vet? Det låter som att det kommer att bli mycket smärtsamt med ett stort öppet sår i rumpan!! Kommer jag att kunna gå, ligga, sitta (har hört om någon sittring) och BAJSA (spricker inte såret när jag sätter mig på toan)?? Och hur länge tar det ont?

 • Anonym (fiste­l) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 17 jul 2006 18:32 #2

  Nej, usch, jag har inte alls lust med det här...

 • Anonym (fiste­l) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 17 jul 2006 22:10 #7

  Tack för svaren! Jag har inte så ont att jag inte kan gå eller så. Det tog förbannat ont innan det "sprack" och blev en fistel dock, nu vet jag varför jag hade så otrolig tont för fyra år sen! Har nu haft det i fyra år och vant mig vid smärtan. Det är mest som en molande värk och så blöder det ner trosorna. Men jag har läst att det kan bli elakartad cancer av det om man inte opererar det och så finns risken att fisteln blir djupare vilket kan sluta med stomipåse om man har otur...och DET vill jag INTE riskera!! Så jag måste nog bita i det sura äpplet och göra operationen. Jag har tid till läkare på kirurgen 15 augusti och operationen blir sedan efter de, antagligen i höst gissar jag...Flera berättelser om operationer tas gärna emot!

 • Anonym (fiste­l) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 17 jul 2006 22:16 #8

  Hur ont hade ni eller era killar/vänner dagarna efter operationen? Låg ni/de och kved och ville dö, eller gick det okej? Kunde ni/de vara uppe och gå på en gång? Och hur gick det att bajsa?

 • Anonym (fiste­l) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 17 jul 2006 22:17 #9

  Känner man sig väldigt "äcklig" efter en sån operation? Jag tänker om såret vätskar och varar mycket? Sexlivet kan man kanske glömma för några månader framåt?

 • Anonym (fiste­l) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 18 jul 2006 21:12 #13

  Känner mig lite lugnad nu :) Min moster opererade hemorrojder för några år sedan och har berättat att hon hade så ont att hon verkligen trodde att hon skulle dö när hon bajsade första gången. När jag läser om fisteloperationer på internet så står det ofta på samma sida som information om hemorrojdoperationer, vilket gör mig rädd... vet ni om hemorrojdoperationer är mer smärtsamma?

  Storasyster: jag har läst att fisteln ofta kommer tillbaka just för att de inte får bort allt vid operationen...inte skoj!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll