• Happy baby
    Äldre 15 Aug 08:17
    7144 visningar
    30 svar
    30
    7144

    Det verkar som att min man inte fattar att man måste HA SEX för att bli med barn!!!

    Känner mig sååå ledsen idag o måste bara skriva av mig lite. Det verkar som att min man inte fattar att man måste HA SEX för att bli med barn!!!

    Två månader i rad så har han inte känt för att ha sex dagarna runt ägglossning. Han vill ha barn (det är jag säker på) så det är inte det att han försöker förhindra att jag blir gravid. Det är bara det att han är så trött, inte vill ha sex när vi har gäster som sover över, vill stanna uppe o titta på fotbollskväll eller nåt annat.

    I söndags o igår kväll var det likadant (trött på söndagen o fotbollskväll igår). Jag har verkligen försökt att respektera att han inte alltid vill ha sex (man kan ju inte tvinga honom!) men igår blev jag ledsen o upprörd! Jag sa att då blir det ju inget barn denna månaden heller!

    Till saken hör att han inte vill att jag skall berätta när jag har ägglossning. Han tycker det är så osexigt o ospontant att ha sex bara för att göra barn. Han säger att det räcker att jag vet.

    Min situation är alltså den att jag kan inte tala om när jag har ägglossning för att få honom att fatta att jag vill ha sex för att bli gravid. Jag får då försöka få honom att vilja ha sex ändå, men det är inte alltid han vill det just de där viktiga dagarna. Om han hade vetat att jag hade kunnat bli gravid då kanske han hade tänkt annorlunda...

    Oj, vad långt detta blev! Hoppas nån orkar läsa...

  • Svar på tråden Det verkar som att min man inte fattar att man måste HA SEX för att bli med barn!!!
  • Happy baby
    Äldre 15 Aug 08:57
    #2

    Ja, det är det jag försöker, men han brukar inte vara så här svårförförd så jag känner mig så avvisad. Men jag skall nog ta och förklara lite om hur det här med fertilitet fungerar för honom så kanske han tänker annorlunda.

  • Happy baby
    Äldre 15 Aug 09:08
    #4

    Tack! Mår verkligen dåligt varje gång mensen kommer o det känns extra hopplöst att vänta på den när man vet att man inte ens haft en chans att bli gravid!

  • Happy baby
    Äldre 15 Aug 09:15
    #7

    eio: Håller med dig om att det är viktigt att ha sex även annars o inte bara runt ÄL. Konstigt nog har det varit just runt ÄL han inte känt för det (fast han inte vetat att jag har haft ÄL) o annars har han varit hur sugen som helst!

    Beautyflie: Ja, man kan ju alltid hoppas!

  • Happy baby
    Äldre 15 Aug 10:42
    #9

    Fjällsippa: Han säger att han tycker att det är osexigt att ha sex "på beställning". Verkar vara nåt manligt för jag har hört fler som säger att deras killar tycker likadant, bl a en nära kompis till oss.

    Han säger att han verkligen vill ha ett barn till, det är inte något som jag tjatat till mig eller så utan lika mycket hans beslut. Men visst, kanske ligger det nåt annat omedvetet bakom. Vad vet jag. Dessutom så tror jag inte att han känner samma stress som jag över att det skall gå snabbt. Jag vill ha barn NU. Han vill ha barn men tycker nog inte att det gör nåt om det dröjer nåpn månad extra. Jag får nog ta och prata igenom detta med honom igen, precis som du säger.

  • Happy baby
    Äldre 15 Aug 11:31
    #11

    Jerrys matte: Ja, jag har också försökt förföra honom just den veckan typ var o varannan dag men det blir ju rätt löjligt när man inte kan säga att man har ÄL! Normalt kanske vi har sex 1-2 ggr på veckan o då känns det bara urfånigt att vara värsta sexgalningen o vilja ha sex varje dag just den veckan utan att förklarar varför! Precis som att han inte skulle fatta vad som är i görningen ändå. Varför kan man inte bara prata öppet om det!?!

  • Happy baby
    Äldre 1 Sep 15:58
    #17

    Jag satte mig ned för några veckor sedan o hade en lite biologilektion med min man. Började från början med menscykeln, ägglossning, fertilitet, spermiernas livslängd o s v. Reaktionen från min man var att "oj, jag visste inte att det var så här svårt att bli med barn - då måste vio verkligen ligga i de där viktiga dagarna!" En aha-upplevelse för honom med andra ord.

    Han insåg också att det inte bara kan vara mitt ansvar att hålla reda på när det kan bli bebis o förföra honom. Det är inte lättare för mig att ha sex "på beställning" än vad det är för honom! Så nu hoppas jag att det skall gå bättre för oss! Jag rekommenderar er andra att ge era killar/män en liten biologilektion, så kanske det blir annat ljud i skällan.

  • Happy baby
    Äldre 1 Sep 22:25
    #20

    after eight: Ha, ha! Nu när det har löst sig mellan oss tycker jag också att det är ganska lustigt!

  • Happy baby
    Äldre 1 Sep 22:31
    #21

    Jag menar mellan mig o min man alltså!

  • Happy baby
    Äldre 1 Sep 22:55
    #24

    Carmo: Du har helt klart rätt i att det inte alltid är kul att ha sex på beställning! Min poängvar, som du säker förstod, att om vi båda tillsammans har bestämt oss för att försöka skaffa ett barn till så är det upp till oss båda att göra vårt bästa för att det skall bli så. Det är inte mitt ansvar att hålla koll på ÄL o sedan förföra honom. Som du förstod så har vi rett ut saker o ting nu så det känns bra. Återstår att bli gravid!

    Lycka till o hoppas att ni snart blir gravida igen!

  • Happy baby
    Äldre 5 Sep 16:07
    #26

    HAtter:

Svar på tråden Det verkar som att min man inte fattar att man måste HA SEX för att bli med barn!!!