• MiReDe
    Äldre 11 Oct 09:45
    14681 visningar
    24 svar
    24
    14681

    värmepump eller gasolkamin??

    Det bästa är ju bergvärme, dyrast att installera (borrningen) men bra billigast i längden. Golvvärme är också bra om man vill snåla in på elräkningen, varför vet jag inte. Sedan spelar också huset en roll om vilken/vad för pump som passar bäst, och vad man har att komplittera med. Har man ett plan eller tre plan att värma upp? Hur stort är huset, hur pass isolerat är det? Mycket sådant som spelar in. Det bästa är ju att gå och prata med en VVS-firma och höra om vad dom tror (men se upp så att dom inte bara försöker sälja sina egna pumpar) Kanske ringa till en del olika och jämföra om vad dom säger, då får man ju lite att stå på.

  • MiReDe
    Äldre 11 Oct 10:40
    #12

    SVejs:
    Som jag skrev så spelar det roll om vad man har för hus (yta m.m.) Om pumpen skulle slå ifrån så att man är tvungen att gå på elen så kan det bli hutlöst dyrt, och dom vela ju dra ner på sina elkostnader. Lika så skrev jag att det spelar roll om vad man har för komplement, i deras fall el! Då passar ju en annan pump bättre än den ena. Kanske är pellets billigare, men det gäller att ha utrymme för allt pellets/ved. Man ska även ha tiden och orken för att hugga veden. Om jordvärme vet jag inget om, tänker inte yttra mig. Som jag skrev till TS så borde hon höra efter med en VVS-firma eftersom att dom vet bäst om vad som passar hennes hus bäst. Antar att du är VVS-montör? Eller dyl.?

  • MiReDe
    Äldre 11 Oct 11:52
    #14

    SVejs:
    Håller med dig, det gör jag. Som jag skrev till TS så skulle hon se upp så att VVS-firman inte bara försöker sälja sina "egna pumpar" till henne. Visste inte att det fanns att vända sig till en energirådgivare, det är ju superbra!
    Missade raden om hur stort huset var också
    Jag vet inte, kanske är jag lite "infiltrerad" av min sambo också som är helt inne på bergvärme om vi ska köpa hus. Han är VVS-montör och håller på med alla sorters pumpar, blir nog lätt så. Men tack för att du rättade mig, tror vi menade lika i grund och botten fast jag uttrycker mig klumpigt då jag inte vet namnen på alla sorters uppvärmingsmojenger

Svar på tråden värmepump eller gasolkamin??