• Anonym (done'­it)
  Äldre 3 nov 11:52
  11843 visningar
  7 svar
  7
  11843

  Fettsuga hakan eller hur blir jag av med dubbelhakan?

  Jag har gjort det! Måste säga att det är det bästa jag har gjort. Hatade min profil! Har precis som trådstartaren aldrig varit direkt överviktig men dubbelhakan har alltid suttit där. Tror att det är genetiskt eller något sånt.

  Min operation kostade 9.000 kr (ett år sedan).
  Först bokade man tid hos läkaren. Han frågade lite frågor om varför etc. (Jag antar att de MÅSTE göra detta så att ingen opererar sig utan att ha tänkt igenom det hela.) Sedan så fick man boka tid. Jag hade tur eftersom de precis fick ett återbud på grund av sjukdom så jag fick operera mig bara en vecka efter första besöket. Men annars så kan de nog ha några månaders väntetid på de flesta ställen.

  På operationsdagen så skulle man fasta från kl. 00.00. Jag kom in till kliniken vid 09.00, osminkad och nyduschad. Träffade läkaren vid 09:15. Han ritade med tuschpenna in de områden som skulle sugas. Kl. 09:30 fick jag en lugnande tablett och fick klä mig i den klassiska rocken. Låg och läste på rummet tills klockan 09:55 då jag fick gå in och lägga mig i operationssalen.

  Läkaren kom in och gav en lokalbedövning runt halsen. Sedan så snittade han ett liiitet snitt vid käkbenet och drog igång sugen.
  DET var läskigt! Totalt snittade han tre små snitt och stack in nålen och "körde runt" och sög. Man var helt groggy och huvudet for som på en nickedocka, men det gjorde inte ont och det hela var över på ca 20 minuter. De två snitten vid käken tejpades och snittet under hakan fick ett stygn. Jag "checkade ut" från kliniken vid 12-tiden.

  Hela huvudet lindades in hårt med bandage och det fick sitta kvar i en vecka. (Dvs jag tog semester i en vecka) Man fick inte duscha huvudet på denna vecka, och man skulle se till att det hela tiden var "tryck" på det fettsugna området.

  Jag var ju så nyfiken att jag var tvungen att kolla under bandaget och hela halsen och upp mot hakan var helt blått! Efter en vecka så var det dock bara lite gul-aktiga blåmärken kvar.
  Stygnet på hakan tog jag själv efter en vecka, när bandaget skulle av. Antar att man kan be att de tar stygnet, men det kändes fånigt att åka dit igen för ett litet stygn.

  Hela proceduren var ganska odramatisk. I ca en månad efteråt så tyckte jag dock att det var obehagligt när man vidrörde halsen, men det försvann sedan. Resultatet blev verkligen bra.

  Hoppas att det går bra för dig!

  (Väljer att vara anonym då jag inte vill att min FL identitet ska röjas -om någon känner igen mig)

Svar på tråden Fettsuga hakan eller hur blir jag av med dubbelhakan?
Logga in
Bli medlem