• Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 8 Nov 18:59
    43249 visningar
    103 svar
    103
    43249

    Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?

    Eller, det jag egentligen undrar: Hur gör man när det finns barn på förskolan som biter andra barn? Ur en pedagogs sida alltså, för jag vet att jag som förälder inte kan göra något.

    Min tös har blivit biten _jättemånga_ gånger på förskolan av samma barn, så idag gick jag dit och pratade med personalen. Dem vet om att det här barnet bits, och det är inte bara Fanny som barnet biter.

    Ska jag bara acceptera att kommer hem var och varannan dag med bitmärken? Ska Fanny behöva vara rädd för dagis för att hon blir biten där?

    Jag vet inte om det värsta är att hon blir biten, eller att personalen aldrig berättar att hon blivit biten, utan att jag själv får upptäcka det.
    Jag tycker att det är jobbigt iaf.

    Så nu skulle jag vilja veta om det finns någon som varit med om samma sak, men faktiskt fått slut på alla bitmärken.

  • Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?
  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 8 Nov 19:10
    #2

    Tack för ditt svar Sicali!
    Det ligger någonting i det du skriver, absolut. Det borde vara en självklarhet att jag och Fanny känner oss trygga när hon är där. HUR det ska gå till har jag ingen aning om faktiskt, men det är mitt mål.

    Jag får prata med personalen igen imorgon, hon som jag pratade med idag skulle prata med resten av personalen imorgon.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 07:17
    #10

    Tack för era svar!

    Fanny kommer däremot inte bita tillbaka, då borde hon redan gjort det, och det är heller ingenting jag vill uppmuntra henne att göra, tvärt om.

    Men punktmarkering låter däremot som ett alternativ. Nu ska jag ju snart lämna henne (kl 7.30) och då tänker jag föreslå att dem får ha någon som följer efter det här barnet som biter Fanny (och de andra barnen).

    Tidigare imorse så började jag gråta, för det känns så himla otryggt som det är nu när hon är på förskolan.

    Och även om dem har en personal som kollar extra på barnet som bits idag, så kommer jag att behöva klä av Fanny på dagis när jag hämtar henne, för jag vill se om det är något nytt märke. Vettigt? Vet inte, men jag är så trött på att hitta nya märken hemma varje gång.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 09:30
    #13

    Det verkar vara alldeles för vanligt det här... Tyvärr!

    Nu skulle personalen kolla barnet som biter lite extra, men det har dem ju sagt alla andra gånger också, och ändå är det ingen som har sett något av Fannys alla bitmärken hon har kommit hem med.

    Känner mig inte ett dugg lugnare sen jag pratade med personalen idag alltså. Kommer att kolla igenom Fanny innan vi går hem från dagis sen, och det känns inte alls bra, men behövligt.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 18:31
    #26

    Jag förstår att personalen kan känna sig obekväma när jag klär av Fanny och tittar efter nya märken - MEN: Fanny har fått så otroligt många bitmärken. Inte en enda gång har personalen sagt att hon har blivit biten. Det har ALLTID, _varje_ gång, varit så att jag sett de nya märkerna när vi väl kommit hem.

    Jag har då fått ringa till dagis för att fråga vad som hänt, men oftast så har ordinarie personal gått hem för dagen då och jag måste vänta till mrgondagen för att få reda på vad som hänt då hon fått bitmärken.

    Därför finner jag det lämpligt att titta henne INNAN jag går hem, för att se eventuella nya märken och få reda på direkt vad som hänt (om de nu sett vad som hänt).

    Jag vet inte om jag tycker att de barn som bits måste sluta på dagis.
    Men jag tycker det känns olustigt att alla andra föräldrar känner sig otrygga med att lämna barnen på dagis - i rädsla för att något/några barn biter de andra barnen hela tiden.

    Drömmen vore naturligtvis att barnet som biter får gå kvar, och personalen kollar det barnet hela tiden så att bett undviks. Det måste ju vara bäst för alla parter?

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 18:35
    #28

    Jo, det vore bra... Men gör dem det då?

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 19:04
    #30

    Okej

    Vi får väl se hur det blir framöver, om det blir någon ändring.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 13 Nov 16:38
    #41

    Jaha, nu har det hänt igen. Ett till bett. Idag berättade personalen iaf att det hänt, men NÄR SKA JAG KUNNA SLAPPNA AV DÅ HON ÄR PÅ DAGIS!?

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 13 Nov 18:23
    #44

    Visst förstår jag att det finns barn som biter på förskolorna. Jag förstår att det kan gälla under en period av barnets liv.

    Men, sanningen är ändå den att, i det här fallet, kommer Fanny hem med bitmärken väldigt ofta. Det innebär att hon får ont. Hennes "kompisar" biter henne, men hon tvingas ändå vara där med de som biter henne.
    Hon blir rädd och behöver trygghet - det får hon inte på dagis. Personalen "håller ett extra öga" på bitbarn, men bitandet fortsätter.

    Frågan är hur jag ska försklara för Fanny, och, hur mycket ska jag egentligen acceptera?

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 14 Nov 20:57
    #50

    Jag vet att barn som biter inte är elaka monster som biter för att vara elak.

    Faktum kvarstår: Om någon biter en annan människa, så får den som blir biten ont. Det går inte att komma ifrån. Naturligtvis är den en önskan att både den som biter, och blir biten kan gå kvar i förskolan och delta i aktiviteterna som finns där.

    Jag tycker det känns skit att jag måste ta hem Fanny från dagis - för att någon/några väldigt ofta ger sig på henne för att bita henne.
    Barnet som biter fortsätter bita de andra barnen om jag tar hem Fanny.

    Om resurserna ser ut så att man inte kan markera barnet som biter, ja, då ser jag hellre att man tar det barnet från förskolan, än de barnen som blir bitna. Så egoistisk är jag. Jag är trött på alla märken hon kommer hem med.

    Men, som jag skrev. Den högsta önskan är naturligtvis att alla barn går kvar och får hjälp att ta sig igenom den här perioden som pågår nu.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 15 Nov 07:17
    #92

    Nu har ni skrivit många inlägg sen igår kväll och jag har läst ikapp.

    Någon, eller några av er tycker att vi som har barn som blir bitna ska vara med barnen i förskolan. Men allvarligt, tror ni att jag ens hade lämnat henne på förskolan igen om jag hade haft den möjligheten?
    Om jag inte hade behövt gå till skolan om dagarna, då hade jag aldrig i livet lämnat henne där efter de 5 första bitmärkerna...

    Men vi behöver också kunna betala hyran och få mat på bordet varje dag, därför måste jag vara i skolan.

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 15 Nov 13:13

    Vilhelmina:
    Mitt barn kan säga ifrån. "****, inte bita Fanny. Fanny får ont och blir ledsen!" säger hon tillbaka. Dessvärre slutar inte betten för det, men det vet du väl

    Jag har skrivit det förut men skriver det igen: Det bästa, för alla parter, vore att personalen kunde hålla koll på barnen som bits för att undvika bett framöver. Nu verkar personalen inte klara av det så bra i det här fallet.

    Då tycker jag att det är fel att jag ska behöva ta hem mitt barn från förskolan, för att hon blir biten och blir rädd för sina "kompisar" där.

    MEN, drömmen vore ju att det sattes in resurser så att barnen kan känna sig trygga med varandra på förskolan.

    Jag skulle inte heller vilja gå till jobbet om någon bet mig varje dag.

    Sen verkar många tro att jag tycker illa om de barn som biter MEN DET GÖR JAG INTE ALLS!
    Vi pratar lika gott om alla barn på förskolan hemma hos oss. På förskolan är jag lika trevlig mot alla barn.
    Jag vet att barnen som biter inte är monster.

Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?