• Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 8 Nov 18:59
    43292 visningar
    103 svar
    103
    43292

    Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?

    Eller, det jag egentligen undrar: Hur gör man när det finns barn på förskolan som biter andra barn? Ur en pedagogs sida alltså, för jag vet att jag som förälder inte kan göra något.

    Min tös har blivit biten _jättemånga_ gånger på förskolan av samma barn, så idag gick jag dit och pratade med personalen. Dem vet om att det här barnet bits, och det är inte bara Fanny som barnet biter.

    Ska jag bara acceptera att kommer hem var och varannan dag med bitmärken? Ska Fanny behöva vara rädd för dagis för att hon blir biten där?

    Jag vet inte om det värsta är att hon blir biten, eller att personalen aldrig berättar att hon blivit biten, utan att jag själv får upptäcka det.
    Jag tycker att det är jobbigt iaf.

    Så nu skulle jag vilja veta om det finns någon som varit med om samma sak, men faktiskt fått slut på alla bitmärken.

  • Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?
  • hellea­ppel
    Äldre 9 Nov 07:32
    #11

    Usch, jag vet precis hur det är. De senaste två dagarna har min son kommit hem med bitmärken och det är och samma tjej som har bitit honom. Båda gångerna så hårt att det blivit sår. Vet inte alls vad jag skall göra, vill ju inte att han ska behöva bli biten på förskolan. Nu är ju min son bara 14½ månad och flickan som bitit honom någon/några månader äldre, så de är ju inte så gamla...

  • Äldre 9 Nov 07:41
    #12

    Hej !
    Lägger till mig själv i denna tråden då vår lilla tjej kom hem med ett stort bitmärke på kinden i måndags.
    Kille hade även bitit henne på ryggen.
    Det är jäkligt frustrerande att som förälder få hem sitt barn och upptäcka att ngt annat barn har gjort illa vårt barn.
    Många säger att det är så barn är...Men det håller jag absolut inte med om !
    Punktmarkering är nog det enda som hjälper !

  • Sandvi­kenMam­ma
    Äldre 9 Nov 09:30
    #13

    Det verkar vara alldeles för vanligt det här... Tyvärr!

    Nu skulle personalen kolla barnet som biter lite extra, men det har dem ju sagt alla andra gånger också, och ändå är det ingen som har sett något av Fannys alla bitmärken hon har kommit hem med.

    Känner mig inte ett dugg lugnare sen jag pratade med personalen idag alltså. Kommer att kolla igenom Fanny innan vi går hem från dagis sen, och det känns inte alls bra, men behövligt.

  • palmbl­ad
    Äldre 9 Nov 10:20
    #14

    Om ett barn blir bitet eller rivet, brukar vi kolla efter märke. Att klä av barnet för inspektion tycker jag är förudmjukande för personalen. Det kan vara så att ett barn blir rivet av misstag i farten och inte reagerar. Då kan personalen inte veta.

    Men ett barn ska inte behöva bli bitet o rivet non stop på dagis. Då får man begära ett möte. Att kolla ett bit-barn LITE extra är att komma undan för lätt. Barnet ska punktmarkeras helt enkelt!
    Att ett barn tar till våld ibland ÄR normalt. Men inte som en vana. Jo, det är normalt och en period i barnets liv, men inte accpeterat.

  • palmbl­ad
    Äldre 9 Nov 10:21
    #15

    Självklart talar man om för föräldrarna att barnet blivit rivet/bitet.

  • hellea­ppel
    Äldre 9 Nov 10:24
    #16

    Hur många gånger skall man då låta det hända innan man kan begära att personalen "punktmarkerar" barnet som bits då? Min son har ju blivit biten 2 gåner i rad av samma tjej.

  • palmbl­ad
    Äldre 9 Nov 11:03
    #17

    Då kan man pröva att punktmarkera. Händer det inget sen, kan man försöka som vanligt o ev. punktmarkera igen när det behövs.

  • and
    Äldre 9 Nov 12:17
    #18

    Min son är två år drygt och blev biten ett par gånger ordentligt på ny förskola. Jag sade till personalen. Sedan utan att egentligen ha någon strategi bakom så pratade jag med sonen och sa att han, eftersom han pratar, skulle säga till att barnet inte fick bita honom om det hände igen. Det gick några veckor och han blev aldrig biten, så hämtade jag honom en dag och stod med ryggen mot honom när jag hör- du får inte bita mig! vänder mig om och ser hur en pojke står och är mycket generad bredvid min son som ser uppfodrande på mig. Jag sa: bra att du sa till. Man ska inte lägga ansvaret på sitt barn men det verkar fungera. Man behöver inte lära barnen att ge igen fysiskt.

  • två grabba­r
    Äldre 9 Nov 12:21
    #19

    Jag tycker att d är tråkigt att du inte känner den tryggheten med personalen på din dotters dagis, d är ju trots allt där du lämnar henne varje dag o du ska ju kunna känna dig lugn när du lämnar henne där.. Jag tycker att du tar upp problemet än en gång o tycker du inte att du får någon respons så måste du gå till en högre instans typ rektorn för din dotters dagis.. Har du pratat med "bitarens" föräldrar, är dem medvetna vad deras barn gör på dagis, personalen har kanske inte berättat för dem att deras barn biter.. Eftersom du aldrig får veta att ditt barn har blivit biten så kanske dem inte berättar för "bitarens" föräldrar heller.. Men ni måste försöka skapa en dialog d tror jag är jätte viktigt för att få bukt med problemet... För alla måste få känna trygghet..

  • palmbl­ad
    Äldre 9 Nov 13:10
    #20

    Klart att man måste tala om att något barn bitit, för dens föräldrar. Annars har de ju inte skuggan av en chans.

Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?