Behöver hjälp med kålpudding!
Det här brukar jag använda mig av:
1kg vitkål
2 msk sirap
½ msk ättika, 12%
salt och peppar
2 finhackade gula lökar
3 dl kokt ris
2 dl grädde eller mjölk
500 g köttfärs
salt och peppar
1 msk sirap
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, i margarin till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
Blanda ihop löken, riset, havregrädden/mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.
Servera den med lingon som tillbehör.