Inlägg från: JessisPessis |Visa alla inlägg
  • JessisPessis

    Behöver hjälp med kålpudding!

    Det här brukar jag använda mig av:

    1kg vitkål
    2 msk sirap
    ½ msk ättika, 12%
    salt och peppar

    2 finhackade gula lökar
    3 dl kokt ris
    2 dl grädde eller mjölk
    500 g köttfärs
    salt och peppar
    1 msk sirap

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, i margarin till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.

    Blanda ihop löken, riset, havregrädden/mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.

    Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

    Servera den med lingon som tillbehör.

  • JessisPessis

    Nu är detta ett recept som jag hittat på en allergisida... Därav att det står havregrädde inne i den delen som beskriver hur man gör...... Hade visst inte tagit bort ordet havre då jag lade in det i min lilla "kokbok" jag har här på datorn.....

    Bara för att förklara vad som blev fel så att du inte undrar...

Svar på tråden Behöver hjälp med kålpudding!