• kozzan
  Äldre 10 dec 19:34
  3138 visningar
  80 svar
  80
  3138

  lugnande naturläkemedel för bebisar?

  är det någo som provat nåt lugnande naturläkemedel till sin bebis (under 1år)? funderar på att pröva eftersom vår tjej har så svårt att komma till ro, det är så mkt annat runt omkring. hon sover 4-6timmar per dygn sen 3mån tebax... tänkte prova nåt avslappnande så hon kan slappna av och komma till ro.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-12-12 22:01:52:
  skriver ett tillägg här så att alla förhoppningsvis förstår min tanke ang välling.
  Jag är inte emot välling i sig. Jag är emot att man skapar ett beroende av en viss produkt, tex välling. Jag kan absolut tänka mig att he min dotter välling på flaska några dagar i veckan. Fasta rutiner kan man ha utan just välling, istället för bad, välling och sova kan man ha bad, äta/dricka, sova. Det finns andra saker att föda barn med innan de sover än just välling, därför anser jag det onödigt att ge just välling varje kväll.

 • Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?
 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:41
  #3

  LittleSushine: Har tatt upp det och de tycker hon ska få riktig sömnmedicin emn det tycker jag känns så drastiskt. Känns oms jag drogar henne då. Bvc tanten antydde att det fanns naturläkemedel men de får ju inte tipsa om det eftersom det inte är testat på barn, frågade om det och fick till svar att - ja det är ju en bra metod men inget vi får rekomendera även om vi vill.

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:42
  #4

  listo: jag tror orsaken är att det händer för mkt kul runt omkring så hon har inte tid att sova. hon kan vara dyngtrött men kan inte koppla av. när hon väl sover så sover hon bra.

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:47
  #8

  Sanna73: har gjort det men de kan inte göra annat än skriva ut sömnmedel som hon somnar på och då kan hon sova upp till 14timmar i sträck och va slö hela dagarna sen istället och det fanns risk för att utvecklingen stannar av eftersom de inte orkr lika mkt... jag vill inte droga henne bara ge något i liknande med de lugnande teerna som finns för oss vuxna eller nån örtsalva som man kan smörja med som har lugnande verkan...

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:50
  #11

  HumDis: okej. jag har hört i allmänhet att man inte ska ge till barn under 18år.

  Mylla: vi har verkligen provat allt käns det som. Massage, samma rutiner, ha släckt på kvällarna, somna m tutten i mun (funkar men då får jag inte ta ut den på hela natten för då vaknar hon på en gång). På bvc säger de att barn som är aktiva på dan oftast är aktiva på natte oxå, de kräver oftsat inte lika mkt sömn... Det är frustrerande och jag blir slutkörd. Igår somna hon 22.00 och vakna 1.30 somna om 05.30 vakna 6,45 sen dess har vi vart vakna. det är väldigt jobbigt...

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:52
  #14

  WimsA: har provat allt du nämnde. men inget som funkar.

  LittleSunshine: jag och bvc tanten tror att hon har så mkt i huvet, och mkt hon vill göra att hon inte har ro att koppla av och somna för hon bara måste göra allt på en gång... läkaren tyckte oxå det lät troligt när jag träffa han och sa att man måste bryta mönstret och det sker snabbast med medicinering. vi tacka nej till det för jag vill inte droga henne.

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:54
  #16

  Molnet: vi släcker ner och stänger av allt som låter för att hon ska kunna komma till ro och för att det inte ska finnas nåt tt lyssna och titta på men då hittar hon filten, sin dragkedja poå pyjamasen (tar man av den hittar hn blöjan) eller så står hon i timmar och bankar i spjäorna på sin säng...

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:56
  #17

  listo: 5min metoden är inte ens ett alternativ för den metoden avskyr jag. vad går den andra kuren ut på. jag tänker under inga omständighetre låta min dotter somna ledsen och frustrerad. då är vi hellre vakna dygnet runt.

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:59
  #21

  LitteSunshine. Hon är precis 9månader. Hon har aldrig sovit speciellt mkt men det här oroliga har hållt på i 3månaer. Det börja när hon börja krypa. Sen gick hon tidigt så bvc tror det har m utvecklingen att göra.

 • kozzan
  Äldre 10 dec 20:07
  #25

  Mylla: var in och spana på hennes metod och det är inprincip så vi gör. har fasta rutiner m bad, ingen napp, mörkt och fasta rutiner på dagen...

Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.