• listo

    lugnande naturläkemedel för bebisar?

    Jag instämmer helt med LittleSunshine.
    Det är väl bättre att försöka hitta orsaken till problemet istället för att försöka medicinera bort symptomen...

  • listo

    kozzan: Har ni testat någon mer specifik sömnmetod, som femminutersmetoden eller Anna Wahlgrens SHN-kur?

  • listo

    kozzan: Vi Föräldrar hade en lång artikel om barn med sömnproblem... om jag inte minns helt fel så var det i våras, det kan ha varit nummer 5/2006.

    Där var det föräldrar till barn med sömnproblem som uttalade sig, och även läkare som var specialister på detta. Ett tips kanske kan vara att kontakta Vi Föräldrar och se om det går att få tag på den tidningen. Där kanske det finns bra tips.

  • listo

    kozzan: På www.annawahlgren.com kan du hitta mer info om SHN-kuren.

    Vi har använt femminutersmetoden på våra barn... alla tre har varit lite sådär som du beskriver, de har inte velat sova på grund av allt annat roligt man kan hitta på. Det är inte kul att höra dem skrika (det är det ju aldrig oavsett orsak), men så länge det är skrik för att de har tråkigt och inte vill sova fast de är trötta, så kan jag ta det.

    Vår första dotter kunde somna i famnen, men det tog 1-2 timmar av skrik för att hon hellre ville leka. Med 5-minutersmetoden lärde hon sig somna själv på tre kvällar...och ingen av kvällarna skrek hon lika länge som en "vanlig" kväll med nattning i famnen/vagnen/bredvid någon av oss i sängen.
    Sedan hade vi en helt "ny" dotter, som gick från att vara trött och grinig hela dagarna till att vara utvilad och pigg. För oss var det helt rätt.
    Jag säger inte att det nödvändigtvis är rätt metod för er, men 5mm _behöver_ inte vara en "brutal" och hemsk metod.

    Jag har dålig koll på SHN, men som sagt, på Anna Wahlgrens hemsida finns info.

    Och jag förstår dig helt, ingen mår bra av sömnbrist. Det är skitjobbigt. Men jag skulle nog reagera som du, hellre testa alla metoder i världen innan det skulle vara aktuellt med sömnmedel.

  • listo

    Jag håller med Mylla. Scenariot låter bekant, det kanske är precis så att när hon tas upp så blir det en signal som säger att det är okej att inte sova vidare.

    Hoppas ni hittar en "metod" eller något sätt som får henne att hitta ro.

  • listo

    Det finns ju aldrig några garantier för att de ska vara mätta hela natten, men ofta när de är såpass stora så är nattätning nog mer en ovana än riktig hunger (det märker jag på mina tvillingar, 11 månader).

    Men ett tips kanske kan vara att "toppfylla" henne totalt under eftermiddag och kväll. Det går ju säkert att modifiera i all oändlighet med tanke på mjölkallergin, men vi gör så att vi fyller på med mellanmål (frukt + yoghurt), sedan middag (mat), sedan lite småtugg på kex eller bröd eller liknande och till slut välling vid sängdags.

    Får jag vara nyfiken och fråga varför du inte vill ha ett flaskbarn? Det finns väl mjölkfri välling, det kanske skulle vara bra för att göra henne riktigt mätt. Vi ger fullkornsvälling till tvillingarna, och har märkt stor skillnad på sömnen sedan vi började fylla på med rejält mycket mat under eftermiddag/kväll.

  • listo

    Aha okej, jag förstår.
    Fast man behöver ju inte låta det vara en insomningsrutin med välling. Våra barn somnar inte med vällingen, däremot är det en mysig kvällsrutin som får dem att varva ner och bli sömniga. När de har ätit färdigt tar vi flaskorna och så somnar de själva sedan.

    Man kan ju annars ge t.ex. välling i pipmugg om man vill undvika just flaskan. Jag tänker bara att det kanske är just större mängder "mat" som behövs... matningssättet är nog mindre viktigt.

  • listo

    kozzan: "jo det kan man ju göra men jag tror att om de får välling varje kväll så blir det svårt att vänja av dem sen när de blir lite större"

    Jag tror inte jag känner någon som har upplevt att det har varit ett problem.
    Som sagt, ni måste ju söka era egna vägar, men även OM det skulle vara ett problem att vänja av med välling så småningom (välling är ju utmärkt näring som t.ex. kvällsmål i flera år), så skulle jag personligen ändå LÄTT välja det hellre än att experimentera med naturläkemedel.

  • listo

    kozzan: Jag förstår att innehållsförteckningen kan låta som hokuspokus, men de "syror" du nämner, pantotensyra och folsyra, är helt vanliga vitaminer, alltså inget konstigt egentligen.

Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?