• kozzan
  Äldre 10 dec 19:34
  3075 visningar
  80 svar
  80
  3075

  lugnande naturläkemedel för bebisar?

  är det någo som provat nåt lugnande naturläkemedel till sin bebis (under 1år)? funderar på att pröva eftersom vår tjej har så svårt att komma till ro, det är så mkt annat runt omkring. hon sover 4-6timmar per dygn sen 3mån tebax... tänkte prova nåt avslappnande så hon kan slappna av och komma till ro.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-12-12 22:01:52:
  skriver ett tillägg här så att alla förhoppningsvis förstår min tanke ang välling.
  Jag är inte emot välling i sig. Jag är emot att man skapar ett beroende av en viss produkt, tex välling. Jag kan absolut tänka mig att he min dotter välling på flaska några dagar i veckan. Fasta rutiner kan man ha utan just välling, istället för bad, välling och sova kan man ha bad, äta/dricka, sova. Det finns andra saker att föda barn med innan de sover än just välling, därför anser jag det onödigt att ge just välling varje kväll.

 • Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?
 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:50
  #11

  HumDis: okej. jag har hört i allmänhet att man inte ska ge till barn under 18år.

  Mylla: vi har verkligen provat allt käns det som. Massage, samma rutiner, ha släckt på kvällarna, somna m tutten i mun (funkar men då får jag inte ta ut den på hela natten för då vaknar hon på en gång). På bvc säger de att barn som är aktiva på dan oftast är aktiva på natte oxå, de kräver oftsat inte lika mkt sömn... Det är frustrerande och jag blir slutkörd. Igår somna hon 22.00 och vakna 1.30 somna om 05.30 vakna 6,45 sen dess har vi vart vakna. det är väldigt jobbigt...

 • Molnet
  Äldre 10 dec 19:51
  #12

  Jag hade nog också testat babymassage i första hand. Kanske flytta henne från "allt som händer" så att hon får ro att komma ner i varv?

 • Äldre 10 dec 19:52
  #13

  kozzan: Har ni testat någon mer specifik sömnmetod, som femminutersmetoden eller Anna Wahlgrens SHN-kur?

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:52
  #14

  WimsA: har provat allt du nämnde. men inget som funkar.

  LittleSunshine: jag och bvc tanten tror att hon har så mkt i huvet, och mkt hon vill göra att hon inte har ro att koppla av och somna för hon bara måste göra allt på en gång... läkaren tyckte oxå det lät troligt när jag träffa han och sa att man måste bryta mönstret och det sker snabbast med medicinering. vi tacka nej till det för jag vill inte droga henne.

 • Äldre 10 dec 19:53
  #15
  listoplisto skrev 2006-12-10 19:52:13 följande:
  kozzan: Har ni testat någon mer specifik sömnmetod, som femminutersmetoden eller Anna Wahlgrens SHN-kur?
  Tänkte precis skriva det
  _ComBo_
 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:54
  #16

  Molnet: vi släcker ner och stänger av allt som låter för att hon ska kunna komma till ro och för att det inte ska finnas nåt tt lyssna och titta på men då hittar hon filten, sin dragkedja poå pyjamasen (tar man av den hittar hn blöjan) eller så står hon i timmar och bankar i spjäorna på sin säng...

 • kozzan
  Äldre 10 dec 19:56
  #17

  listo: 5min metoden är inte ens ett alternativ för den metoden avskyr jag. vad går den andra kuren ut på. jag tänker under inga omständighetre låta min dotter somna ledsen och frustrerad. då är vi hellre vakna dygnet runt.

 • Little­Sunshi­ne
  Äldre 10 dec 19:57
  #18

  Jag förstår att du tycker det är jobbigt, man blir helt förstörd av att inte få sova. Hur gammal är din dotter?


  //eRikA
 • Äldre 10 dec 19:58
  #19

  kozzan: Vi Föräldrar hade en lång artikel om barn med sömnproblem... om jag inte minns helt fel så var det i våras, det kan ha varit nummer 5/2006.

  Där var det föräldrar till barn med sömnproblem som uttalade sig, och även läkare som var specialister på detta. Ett tips kanske kan vara att kontakta Vi Föräldrar och se om det går att få tag på den tidningen. Där kanske det finns bra tips.

 • Äldre 10 dec 19:59
  #20

  BVC pratar dumheter är jag rädd. Hyperaktivitet är ofta ett tecken på övertrötthet.

  Du kan ju läsa lite om sova-hela-natten-kuren och se om det är något för er. Hur gammal är hon?

  Kort sagt går kuren ut på att man bestämmer tider för mat och sömn så att det blir tillräckligt av båda. Sedan har man olika "verktyg" för att lugna ett barn som skriker. Istället för att ta upp barnet så lugnar man i sängen. Då är man tydlig med att det är sova som gäller. Tar man upp istället så visar man ju inte att det är sängen som gäller, eller att man inte vet vad man ska göra.

  Det handlar om att ta ledningen och visa för barnet vad som behövs, lära barnet sova. Och hon behöver bra mycket mer än 4-6 timmar, det dubbla och mer ändå.

  Du kan läsa om kuren här i forumet:
  http://www.annawahlgren.com/forum/search.php?search_id=egosearch

  Frågetråd:
  www.familjeliv.se/Forum-3-23/m13745510.html

  Jag orkar inte reda ut alla missuppfattningar som folk har om det, läs själv och avgör om det är något för er.
  Magläge rekommenderas men man kan göra kuren på rygg också.

Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?
Logga in
Bli medlem