• kozzan
    Äldre 10 Dec 19:34
    3319 visningar
    80 svar
    80
    3319

    lugnande naturläkemedel för bebisar?

    är det någo som provat nåt lugnande naturläkemedel till sin bebis (under 1år)? funderar på att pröva eftersom vår tjej har så svårt att komma till ro, det är så mkt annat runt omkring. hon sover 4-6timmar per dygn sen 3mån tebax... tänkte prova nåt avslappnande så hon kan slappna av och komma till ro.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-12-12 22:01:52:
    skriver ett tillägg här så att alla förhoppningsvis förstår min tanke ang välling.
    Jag är inte emot välling i sig. Jag är emot att man skapar ett beroende av en viss produkt, tex välling. Jag kan absolut tänka mig att he min dotter välling på flaska några dagar i veckan. Fasta rutiner kan man ha utan just välling, istället för bad, välling och sova kan man ha bad, äta/dricka, sova. Det finns andra saker att föda barn med innan de sover än just välling, därför anser jag det onödigt att ge just välling varje kväll.

  • Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?
  • LillaL­ulla
    Äldre 10 Dec 20:18
    #31

    kozzan - Tvärkört? Varför då?

    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php

    Ännu en länk... Denna beskriver buffningen. Läs gärna om de andra verktygen också, om ramsa, tillrättaläggning, skrattet till go´nattet... Det lönar sig, jag lovar!

  • Äldre 10 Dec 20:18
    #32

    Ja, kruxet är ju att pö om pö minska på insatserna så att hon lär sig somna och somna om själv, utan hjälp och utan skrik. Och vara konsekvent. Buffar man och tar upp ibland och ibland inte så funkar det ju inte. Man ska inte buffa till sömns, bara för att lugna de första nätterna/ dagarna. Sedan ska man ha en ramsa som lugnar.

  • kozzan
    Äldre 10 Dec 20:19
    #33

    Mylla: jag brukar försöka med att lugna henne i sängen men det slutar oftast med att jag tar upp henne och lägger henne i vår säng för att jag själv är så slut och min man jobbar natt så jag har hela lasset själv. ibland somnar hon om en stund m tutten men så fort hon tappar den vaknar hon som en blixt och ska leka. hon skriker inte så mkt utan leker och bankar mer...

  • Pillan­stjern­berg
    Äldre 10 Dec 20:19
    #34

    HAr du testat lavendel? Jag har använt lavendelolja i badet när jag har badat mina och även tänt en "lampa" med några droppar lavendel (som eterisk olja).
    Sen måste jag bara säga att jag anser att det är  minst lika dumt att ge ett litet barn syntetiskt framställd sömnmedcin som något naturmedel.


    Lev här och nu... Mina hjärtan; Livia -04 & Teddie -06
  • ros72
    Äldre 10 Dec 20:20
    #35

    Tutte är svaret. Min yngsta hon fick alltid den vid läggdags. Lugnade åt oss vuxna är kamomill - stpr här i en sådan örtbok.

  • kozzan
    Äldre 10 Dec 20:21
    #36

    LillaLulla: hon avskyr att bli buffad då vänder hon sig och ställer sig upp direkt, lägger man ner henne igen och buffar igen så är det krig sen...

    Mylla: Jag kn inte låta hnne skrika. on skriker ju av en anledning och tar jag inte upp henne blir hon ju mer ledsen...

  • kozzan
    Äldre 10 Dec 20:23
    #37

    pillan: nä dt har jag inte provat. har ju lavendelschampoo som ska va lugnande men et använder vi inte varje kväll. vart köper man sån olja.

    rod: hon kan ju inte ha tutten i mun hela natten...

  • Äldre 10 Dec 20:27
    #38
    Bra ide, läs igenom det ordentligt när du har tid.

    AW brukar säga att man ska inte prova eller testa shn, man ska förbereda sig noga och läsa på och när man tror på sig själv och på metoden, då genomför man den, och lär barnet sova.
  • Äldre 10 Dec 20:31
    #39

    Har du tänkt på att hon kan skrika för att hon är in i norden trött men inte vet om det är ok att sova vidare? Som "vi" ser det så behöver hon klara besked då, inte att tas upp.

    Jag ska inte tjata mera om det där nu, du kan fråga i frågetråden om du skulle undra något.

     

  • Äldre 10 Dec 20:33
    #40

    Jag läste i tråden att du inte vill droga din dotter. Är det mindre en drog om du får henne lugn med ett naturmedel än med en vetenskapligt testad medicin?
    Jag skulle absolut inte ge mitt barn en naturmedicin som gjorde barnet trött och sömnigt. En sömnmedicin utskriven av läkare skulle jag använda i nödfall, eftersom jag litar mer på de kontroller som finns för medicinerna från apoteket.

    Lycka till, jag är säker på att ni kommer få sova bättre allihop, inom ett par månader!

Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?