Inlägg från: Anonym (synvinkel?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (synvinkel?)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Jag har bott i nästan 10 ar i Berlin, Kreuzberg. Här är cannabis inte lika svartmalat som i Sverige. Det paminner mig mer om Amsterdam. Pa uteserveringarna rullas det och röks friskt, pa privata fester förekommer det ofta cannabis, det är ett lika vanligt inslag i vardagen som alkohol.

    Den erfarenheten jag har av cannabis är
    - att man just när man är stenad KAN bli slö, trögtänkt, ha LÄTTA hallucinationer (att helt plötsligt later havsbruset som laten popcorn tex, INTE att man tror att man är en fiskmas), skratta at grejor och tankebanor som nyktra inte fattar (precis som fulla människor kan).
    - att man när man är nykter fortfarande är ganska slö, glömsk och ambitionslös, (Tex: man far aldrig upp rumpan i soffan för att tex tapetsera om lägenheten eller söka nytt jobb), manga jag känner har efter ett par ars nyttjande även blivit svagt deprimerade, antagligen som följd av att man aldrig far nagot gjort. Och det har sedan varit anledningen att man slutat nyttja.

    Jag har aldrig haft den erfarenheten att nagon blir aggressiv av att röka pa, däremot irriterad av abstinensen, men inte värre än en rökare som inte far sin cigg.

  • Anonym (synvinkel?)

    Jag menade KAN VARA istället för ÄR i mitt denna meningen:

    "- att man när man är nykter fortfarande är..."

    Hoppsan!

  • Anonym (synvinkel?)

    Jassa? Snespel? Har jag aldrig upplevt eller hört om.

  • Anonym (synvinkel?)

    gumlan, är du säker pa att dessa personer verkligen var haschmissbrukare och inte blandmissbrukare?

    Jag har aldrig upplevt nagot i den stilen, mina erfarenheter är snarare som egils.
    Jag tycker det är milslanga avstand mellan amfetamin och gräs.

  • Anonym (synvinkel?)

    Jag tycker att det är stor skillnad mellan olika droger. TS fragar ju ocksa om hasch, och inte om andra droger.

  • Anonym (synvinkel?)

    Gumlan, det later som om du buntar ihop alla i en hög.
    Blandmissbruk kan inte jämföras med haschmissbruk. Jag har träffat en hel del människor som har nyttjat hasch, men av dessa har inte nagon nyttjat amfetamin. Om man tar amfetamin för att göra inbrott spelar man i en helt annan liga än en "försoffad haschare", enligt min asikt. Hasch är f.ö. inte sa dyrt, sa att dina kompisar gjorde inbrott för att ha rad med sitt haschmissbruk har jag svart att tro pa. Dom kanske hade mer missbruksproblem än dom berättade för dig?

  • Anonym (synvinkel?)

    Jag menar att du buntar ihop alla droger till ett. Tom koffein är en drog i rätt mängd. Jag anser inte att man kan beskriva följder av ett haschbruk med följderna av ett blandmissbruk, eller kokainmissbruk eller amfetaminmissbruk. Jag har ocksa lärt känna en del brukare och missbrukare av olika droger, och jo, den uppfattningen jag har är att folk reagerar ganska lika pa samma sorts droger. Vad jag har för erfarenhet av just hasch som fragan handlar om i TS, har jag beskrivit för tio sidor sedan ungefär.

    "Hur får dom du känner som är förslappade haschmissbrukare sina pengar ifrån??"
    De jobbar, eller far socialbidrag eller a-kassa. Det är ingen som är sa förslappad att dom inte kan ta hand om sig själva.

    "att missbruka hasch varje dag är dyrt! tror du annat så bör du nog ta reda på fakta innan du yttrar dig om det! för övrigt behöver saker itne vara dyra för att folk utan pengar inte ska ha råd med det..."
    Hasch är nog en av de billigaste drogerna pa marknaden. Kriminalitet maste inte ga hand i hand med ett dagligt haschbruk. De haschbrukare jag känner har alla kunnat ta hand om sig själv och kunnat betala sitt hasch eller gräs.
    De som inte har kunnat det, har alla haft fler och tyngre missbruksproblem, eller har varit alkoholister.

  • Anonym (synvinkel?)

    Som sagt, genom arbete, a-kassa eller socialbidrag, precis som vi andra. De flesta genom arbete faktiskt, precis som vi andra.

  • Anonym (synvinkel?)

    Nej Gumlan nu stänger jag av min dator, för jag far ingenting gjort, är en försoffad surfare. Är arbetslös och kan snart inte betala mitt internet-bruk mer, funderar pa hur jag ska fa ihop pengar, men som tur är far jag ju barnbidrag. Dom pengarna gar direkt ut i nätet!

  • Anonym (synvinkel?)

    TS, är du säker pa att han bara röker hasch? Om inte, dumpa, skulle jag rada dig.

    Ifall du är säker pa att han bara nyttjar cannabis, sa far du nog ta dig en funderare pa om du vill se honom som en knarkare, som manga gör här. Da kan det inte funka, da maste han ljuga, da kan ni inte bygga upp ett ömsesidigt förtroende. Och det är väl det ett sunt förhallande baserar pa?

    Eller sa tänker du att ja, han röker pa, men det kan jag leva med. Vem vet, kanske han rent av slutar en dag, som manga som jag känner har gjort. Eller sa är det som lessens pappa, han fortsätter röka, men har trots det ett normalt liv.
    Att hoppas att nagon förändrar sitt liv fran grunden fran dag ett i ett förhallande är naivt tycker jag.

    Lycka till med vad du än beslutar dig för!

  • Anonym (synvinkel?)

    Gumlan, pa internet kan alla skriva vad dom vill. Men jag tror det gar emot FL bestämmelser att direkt hoppa pa folk som lögnare, gar inte det i riktning troll-spekulationer?
    Jag tycker det verkar som lessen är trovärdig. Jag har flera vänner och bekanta som lever helt normala liv trots att dom brukar varje dag.

    Jag undanber mig att bli kallad anonym pundare. Jag är ingen pundare nämligen, och har aldrig varit det heller. Att man är anonym betyder varken att man ljuger eller att man är en pundare.

  • Anonym (synvinkel?)

    Men TS, uppenbarligen ser du killen som en missbrukare eftersom du hela tiden talar om honom som missbrukare. Da finns det inga andra alternativ än att lata bli ett förhallande.

    Huruvida han blir less pa dig eller inte har inte med saken att göra. Du vill väl ha ett förhallande med en i dina ögon frisk människa? Om du vill "rädda" honom sa glöm det. Även om jag inte ser cannabis som en "hard" drog, sa kan man inte fa folk att sluta som inte själv vill. Det kan man inte ens med vanliga cigaretter! Ja, knappt med kaffe ens! Hur manga vanliga tobaksrökare har du hört säga att dom egentligen vill sluta men dom börjar om och om och om igen? Just det. Det gäller även för cannabis.

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..