• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Anonym (undrar)

    Teddy:
    Han tar inte sprutor så jag antar att han dricker det då.
    Men att han tar amfetamin nu tror jag inte, kan inte tänka mej det, han jobbar varje dag nu.
    När han sa det så var det nog mest ett skämt, men inget roligt sånt då.

  • Anonym (jaja)

    många säger att cannabis är en rak väg in i tyngre missbruk men då tror jag mer på alkohol i form av folkisar som nästan alla börjar med långt eller kort innan de börjar röka hasch eller marijuana. Varför säljs inte de på systemet tillsammans med all annan alkohol??

  • Pormoicheia

    "många säger att cannabis är en rak väg in i tyngre missbruk "

    Snarare en krokig...

  • Pormoicheia

    ...jag tror dessutom att "talesättet" (om man nu kan säga så utan att låta alldeles för odräglig...)om att cannabis är en inkörsport byggs på att någon som inte rökt en joint knappast skulle säga "Ja tack" om någon erbjöd något tyngre...

    Nån som knappt ens druckit en öl skulle nog inte heller tacka ja till Ecstacy bara sådär den heller. Så jag för min del skulle vilja anse att det där med inkörsporten börjar redan vid folkisar och tjuvrökning bakom garaget...

    Men med det menar jag dock inte att det måste bli värre men rent logiskt så tar man ju ett steg i taget så att säga...

  • Pormoicheia

    Anonym (jaja) >>> Oj...läste lite fel där....ber om ursäkt...

  • Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia:
    Det sägs att om man ska klassa Cannabis som en inkörsport så måste man klassa alkohol och nikotin som det också. Umgås man med folk som aldrig rört sprit så är nog chansen låg att hitta en som tar heroin. Hela den där "inkörsport"-grejen säger egentligen ingenting alls

  • Pormoicheia

    "Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia:
    Det sägs att om man ska klassa Cannabis som en inkörsport så måste man klassa alkohol och nikotin som det också. Umgås man med folk som aldrig rört sprit så är nog chansen låg att hitta en som tar heroin. Hela den där "inkörsport"-grejen säger egentligen ingenting alls"

    >> Nu gör du sådär igen...

  • Anonym (El Cheapo)

    @Pormoicheia:

    Jag håller ju med dig.

    "Så jag för min del skulle vilja anse att det där med inkörsporten börjar redan vid folkisar och tjuvrökning bakom garaget..."
    - Klockrent

    Anta att jag började med Amfetamin.
    Då skulle jag kunna säga att Zoegas Skånerost är en inkörsport och mormor var langaren eftersom hon bjöd mig på det när jag var runt 10.
    Jag gick från Kaffe->Red Bull->Amfetamin!

    Inkörsporten till saker och ting är som vanligt sitt umgänge.

  • Pormoicheia

    Ah...det var så du menade...feltolkade isåfall "Hela den där "inkörsport"-grejen säger egentligen ingenting alls"...

    Ber det snaraste om ursäkt om mitt inlägg gav ett ilskt intryck...

  • Anonym (18 mån)

    Kärleken gör en blind!
    Det är något jag verkligen skriver under på. Levde i ca 18 månader med en hach/pillermissbrukare... Det kan tyckas som en ganska kort period men faktum var att det räckte för mig, speciellt i slutet när jag hade slutat hoppats på att han skulle sluta och jag kände att jag lika gärna kunde börja jag med. Men tack och lov var jag stark nog att inte göra det. Detta förhållande är något som jag har fått lida för en lång tid och kanske ännu idag. Är man tillsammans med en knarkare så blir man automatiskt en själv i andras ögon. Jag tappade vänner, det snackades skit bakom ryggen, hittades på rykten om att jag låg på behandlingshem och gud vet allt. Det här är inget som man mår bra av och det önskar jag inte ens min värsta fiende. Att leva med en missbrukare kan verkligen förstöra en psyke totalt.
    Jag pratar inte om att han rökte högst en gång per dag utan lika ofta som en som röker, alltså ca en gång per timme. Däremellan var det tabletter som gällde.
    Som den enda som hade fötterna på jorden bland hans kompisar vart jag snabbt en person som de kunde prata med när de hade det tufft. Detta var också påfrestande för mitt psyke men det var nog mest frustrerande att det var jag som gick beala drogerna, att när jag efter en tung arbetsvecka/dag komma hem och ha hela soffan full med haschrökande männsikor. Fast de såg man knappt för en tjock dimma av rök belägrade rummet.
    Att jag höll ihop med honom överhuvudtaget berodde endast på att jag blev kär i honom och därmed blind. Mitt förnuft var också därmed helt borta. Den dagen jag bröt med honom grät min mamma av lycka och även jag. Jag drömmer fortfarade mardrömmar om denna tid. Men gjort är gjort och det är inte utan att man fått med sig något på vägen. Nämligen erfarenheter av sådant här och att man kanske inte ska vara så godtrogen hela tiden.
    Hasch är inte en "liten" drog i längden, jag har sett vad den kan göra med en människa, det är ingen vacker syn. Precis innan jag träffade den här killen hade han avslutat en missbruk med amfetamin och jag är glad att jag iaf slapp leva med det, för om det var jobbigt med haschmissbruk kan jag bara föreställa mig hur det är med tjackmissbruk. Har iofs sett exempel både på det och heroin.

  • Anonym (hmm)

    tragiskt att du oxå blev en knarkare i andras ögon. själv har jag levt m en som rökt hasch och har endast provat själv och detta m en tjej kompis när jag var yngre, dock fortsatte jag aldrig! många här där jag bor, röker då o då (då menar jag självklart (!) inte i sitt efget hem m barnen i knät), de har trots det en fin familj, bra jobb, ngra av de äger företag, deras flickvänner (frun) röker inte och det behöver inte alls vara så att bara för att ens pojkvän röker ibland så tror folk att du oxå gör det.. iaf inte här där detta e helt "normalt", kanske i mindre städer/byar (där det e kul att skvallra) men så småningom kommer detta va "Normalt" där med..
    jag är inte för hasch/marijuana/droger men menar att trots att man röker på ngn ggn, (många gör det istället för att dricka mängder alkohol), så behöver man inte vara en lodis eller en ren knarkare.
    själv är lycklig över att kunna hantera alkohol rätt =) och att inte behöva röka på!

  • Bebiz07

    Hej !

    Haschrökning är inte så farligt som alla tror, med tiden om man röker konstant så kan man bli seg som person genom att röka så mycket. Som person brukar dom inte ändras av rökningen pågrund av att hasch är något lugnande och avslappnande bara, men om man tar andra droger så är det mer riskabelt,men sålänge han håller sig till hasch så är det inga problem. jag är själv tillsammans med min kille som rökt i flera år ,men idag gör han inte det längre utan det är nått som man kommer över med tiden.Du behöver inte vara orolig att någon ska hända när han röker HASCH.

  • grustag
    Bebiz07 skrev 2011-02-01 10:50:59 följande:
    Hej !

    Haschrökning är inte så farligt som alla tror, med tiden om man röker konstant så kan man bli seg som person genom att röka så mycket. Som person brukar dom inte ändras av rökningen pågrund av att hasch är något lugnande och avslappnande bara, men om man tar andra droger så är det mer riskabelt,men sålänge han håller sig till hasch så är det inga problem. jag är själv tillsammans med min kille som rökt i flera år ,men idag gör han inte det längre utan det är nått som man kommer över med tiden.Du behöver inte vara orolig att någon ska hända när han röker HASCH.
    Allt beror på anledning till varför man började nyttja CB.
    Är den av psykiska orsaker, så lär ju dessa träda fram rejält efter avslutat bruk/missbruk.
    Så som all medicinering mot psykiska åkommor.

    Och ett rent rekreationellt bruk, så kommer allt "skador" gå tillbaka.
    Just den senare gruppen jag känner som rökar utan psykiska problem i grunden.
  • Lisastina

    Den här tråden var så lång, så jag har inte läst mer än litegrann av allt som står. Därför säger jag mitt genast:.
    Mitt bidrag är: gillar du sex så får du se upp! Det är mycket vanligt att haschande män, men även kvinnor, tappar lusten. Dvs inte bara potensen utan också intresset. Man blir så introvert. Detta ointresse kan hålla i sig i decennier efter det att man faktiskt slutat röka.

    Så även om du och din pojkvän kan undvika misär och social utstötning och värre missbruk, kan det ju vara mycket sorgligt att behöva avstå från sex.

  • Anonym

    jag va tillsammans med en kille i två år som rökte hasch dagligen, han var beroende och det var hans överlevnad att röka, han fick ångest och abstinens om han inte fick sitt "röka" varje dag, direkt när han vaknade tog han en ....och under hela dagen, sedan satt han bara vid datan och spelade dagarna i ända och ända in på kvällen, natten, fråga mig itne hur jag stod ut....trodde han skulle lägga av eftersom jag tjatade och jag trodde han ville med.... men icke... han ville itne....klarade det inte.... detta var sex år sen jag va ihop med honom, han röker fortfarande vad jag hört..... och han umgicks bara med sånna som också gjorde det....inte alls lätt att sluta då heller.... även så rökte hans föräldrar... så han brukade köpa / få utav dom, när hans var slut... han var liksom uppväxt med detta, eftersom han började redan när han var 17.. det är inte klokt alltså.


    jag kan säga att det påverkar hj'ärnan och psyket något fruktansvärt att röka hasch.... det gör att du får ångest, panik, social fobi, depressioner, andra psykiska åkommor och störning... personlighetsförändringar osv....det vet jag....det är forskning som har bevisat..håll dig borta från killen så du inte börjar du med.


    jag var så dum då när jag var ung o blind och inte fattade knappt vad hasch påverkar psyket så jag provade jag med....inte bara EN gång utan mer uppåt 50 gånger... jag levde i det här och tillslut tyckte jag det va lika normalt som att röka en vanlig cigg.... man blir blind av sin egen vardag .


    jag har idag problem med ångestattacker, depressioner, humörsvängningar... osv... äter antidepp


    jag kan själv tänka mig att det är pga att jag rökte förr... för dessa problem började efter jag lämnat honom och inte rökte något mer.. vet massor som har det såhär som rökt hasch .. diverse psykiska åkommor...


     

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..