• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Gumlan
    Anonym (Dra) - jo det är sant min första reaktion var faktiskt att ja började skratta och visade sambon att skriva som om man är 14 år och mena på att man itne tar skada av att röka hasch för man skälv gör det, det säger ju allt, kommentarer är egentligen överflödiga där... men samtidigt blir man arg för alla kanske itne ser det komiska, utan tar åt sig av det det står utan att egentligen inse vad det faktiskt står!
  • JAH innan

    hmm gud vad alla missuppfattar Jag har inte stannat i tonåren Däremot har mitt missbruk utveckalat mej som människa Innan jag började missbruka så tyckte jag och tänkte precis som vissa här Jag är glad samtidigt som jag ångrar 15år av mitt liv Men samtidigt så har jag jobbat med mitt missbruk och jag har vänt det negativa till något possitivt Och näää jag är inte för missbruk absolut inte det förstör människors liv inte bara dom som missbrukar utan hela omgivningen drabbas Och vadå vilja anställa någon Jag har en 100% fast tjänst så jag vet inte var du har fått dina fördommar ifrån Och ja jag jämför sprit med hasch varför berusa sig överhuvudtaget? Så spriten förstör inte människors liv lika mycket som andra droger gör? Vet inte var ni bor men här i Ängelholm har vi fullt med alkolister som sitter på torget, vinglar på stan ner pissade, sover på parkbänkar osv. Det är väll klart att hasch det tar skada det förstår väll vem som helst Men spriten tar ännu mera skada Som sagt hade spriten kommit idag så hade den varigt olaglig. Och till dej "undrar" det är inte lätt att bryta med sina kompisar och ändra tankesätt och livsstil men med hjälp från anhöriga och samtal med en terapeft och framför allt med NA och det finns i alla städer.

  • Anonym (lilla jag)

    Läst ifatt ett par sidor och blir nästan gråtfärdig.

    Folk som tycker det är helt ok att bruka droger fast dom har barn. Stackars stackars barn att behöva växa upp i en miljö där missbruk finns.
    Har man barn så ska dom gå först och jag anser att om man sitter och röker på/ super eller tar nån annan substans så sätter man inte barnen först!!!
    Jag blir faktiskt uppriktigt arg när jag läser vissa inlägg. Mentaliteten verkar ha stannat på tidig tonårs ålder, där man tror man kan och vet allt och alla andra är dumma i huvudet som tycker nå annat. TRAGISKT!!! Kan ju bara hoppas att dom får upp ögonen med vad dom sysslar med.

    Hoppas verkligen att TS inte lyssnar på det dom säger.

  • Gumlan

    "Däremot har mitt missbruk utveckalat mej som människa Innan jag började missbruka så tyckte jag och tänkte precis som vissa här"

    *asg* tack för dagens skratt!!! så innan du började missbruka fattade du att droger är skadligt, men sedan utvecklades du som människa av knarkandet och nu tror du att det inte är så farligt?? smart!

    anonym (lilla jag) - ja visst blir man ledsen!! Men jag försöker tänka att det bara är lögnare som är här för att provocera, för kollar man vissas presentationer verkar dom vara 14tisar som hittat på en sida för att dom inte har något bättre för sig. så då hittar dom ju på att dom har barn också!

  • Anonym (lilla jag)

    Gumlan- Får verkligen hoppas att dom inte är på riktigt.
    Tyvärr så känner jag en tjej som låter som dom där, hon har två barn och går på droger tittsomtätt. Hon får inte ha vårdnaden om sina barn längre,bara träffa dom ibland. Jag tycker det är bra att hon inte får ha sina barn, för hennes destruktiva betende skadar dom bara. Vet att hon just nu kämpar för att bli drogfri så att hon kan få ta hand om sina barn igen.

  • Gumlan

    bra att det har uppmärksammats så barnet fått någon annanstans att bo då iallafall, barn behöver trygghet. trygghet är det sista som fins i ett missbrukarhem! hoppas tjejen klarar sluta...

  • Anonym (lilla jag)

    Gumlan- Det hoppas jag också. Hon va jordens raraste innan hon började med droger, den hon är nu känner jag inte igen.

    Har TS försvunnit helt?

  • Anonym (hmm)

    ni som dricker alkohol, dricker inte ni när ni har barnen hemma? jag tycker absolut INTE att det är rätt att RÖKA cigg Eller hasch nära barn, accepterar inte heller för den delen att t ex min sambo röker ute och kommer hem o luktar cigg el hasch! men det där med alkohol,,,,, vanliga svensson familjer + många andra dricker ju "med" barnen... antingen att barnen är där eller t.o.m tillsammans m barnen när de är äldre... vad tycker ni om det? alkohol barn?
    är alkohol acceptabelt för att det är alkohol, men trots att det kan göra värre skada än att röka hasch.. har sett fall av detta. men konstigt nog så tycker jag att man kan drick atrota att barnen e hemma, men inte så man blir för full då. kansk edetta eftersom jag sett mina föräldrar dricka... o som aldrig skadat mig på ngt sätt.

  • Anonym (undrar)

    Hejsan
    Nej jag har inte försvunnit. Utan jag är kvar och läser å tar till mej.
    Men det är jobbigt, för det känns så himla bra när vi pratar med varann, speciellt när han inte har rökt på, som igår tex.

  • Anonym (hmm)

    TS min åsikt är att du visst kan träffa honom, om allt känns bra (förutom hans rökande), så ställ ultimatum från första början, säg att DU Accepterar Inte det, och att du skulle aldrig kunna tänka dig att leva så när du har barn. Va strak och tydlig på vad du tycker är rätt o fel!!
    och snälla om det e så att han bara "pratar" , dumpa honom, det är lätt att fastna och håller man inte sitt ultimatum så kommer han inte lyssna på dig senare heller. utan lovar hela tiden.
    lycka till

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..