• Anonym (undra­r)
    Äldre 19 Dec 13:28
    64209 visningar
    1035 svar
    1035
    64209

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Anonym (lilla jag)
    Äldre 18 Jan 11:32

    Ser att det nästan börjar om igen här. Folk som envisas med att göra skillnad på dom olika drogerna.
    ALLA DROGER ÄR FARLIGA!!!!! Spelar ingen roll om det är alkohol, cannabis eller heroin. Vissa har tur att inte fastna och få stora problem, men många gör det och får skador för livet.
    INGEN vet innan det är försent hur droger kommer påverka dom.

    Att råda nån utan erfarenhet (som dessutom har barn) att ge sig in i ett förhållande med nån som knarkar är rent idiotiskt!!!!

  • Anonym (Flumm­are)
    Äldre 18 Jan 11:38

    Gumlan, du verkar inte ha en aning om vad du "pratar" om!
    Du är bara full av fördomar och med en massa förutfattade meningar!

    I Stockholm/mellansverige röks det 65 kg cannabis om dagen, vad polisen vet...
    Och då ska vi inte gå in på mörkertalet!
    Jag känner många föräldrar, företagare, framgångsrika människor m.m. som dagligen röker cannabis, och som utåt verkar som "helt vanliga" människor!

    Min kille rökte bakom min rygg i över 1 år, innan jag kom på honom...
    Och det säger väl allt!
    Jag vart besviken när jag fick reda på det, för att han hade ljugit för mig, men jag lever med honom än idag... 3 år senare...

    Jag kan inte säga att det alltid är en hit att leva ihop med en "missbrukare" men älskar man någon så gör man...

  • Anonym (synvi­nkel?)
    Äldre 18 Jan 11:39

    Jag tycker att det är stor skillnad mellan olika droger. TS fragar ju ocksa om hasch, och inte om andra droger.

  • Anonym (lilla jag)
    Äldre 18 Jan 11:40

    Anonym (Flummare)

    Gumlan, du verkar inte ha en aning om vad du "pratar" om!
    Du är bara full av fördomar och med en massa förutfattade meningar!

    I Stockholm/mellansverige röks det 65 kg cannabis om dagen, vad polisen vet...
    Och då ska vi inte gå in på mörkertalet!
    Jag känner många föräldrar, företagare, framgångsrika människor m.m. som dagligen röker cannabis, och som utåt verkar som "helt vanliga" människor!

    Min kille rökte bakom min rygg i över 1 år, innan jag kom på honom...
    Och det säger väl allt!
    Jag vart besviken när jag fick reda på det, för att han hade ljugit för mig, men jag lever med honom än idag... 3 år senare...

    Jag kan inte säga att det alltid är en hit att leva ihop med en "missbrukare" men älskar man någon så gör man...

    Och bara för att dom lyckas hålla skenet uppe så är det ok och inte nå farligt?

    SUCK!!!!!!!!!!!!

  • Anonym (lämna­)
    Äldre 18 Jan 11:43

    Skillnaden är väll att TS kan välja men INTE barnen.....

  • Anonym (synvi­nkel?)
    Äldre 18 Jan 11:48

    Det gäller väl alla val en förälder gör?

  • Gumlan
    Äldre 18 Jan 13:27
    Anonym (synvinkel?) skrev 2007-01-18 11:21:41 följande:
    gumlan, är du säker pa att dessa personer verkligen var haschmissbrukare och inte blandmissbrukare?Jag har aldrig upplevt nagot i den stilen, mina erfarenheter är snarare som egils.Jag tycker det är milslanga avstand mellan amfetamin och gräs.
    en del var blandmissbrukare men en del var bara hasch missbrukare. flera av dom var haschmissbrukare men tog amfetamin när dom skulel iväg o göra inbrott för att få energi. dom tog aldrig annat än hasch i vanliga fall, men för att ha råd med sitt haschmissbruk var dom tvugna o piggna till o vakna upp ur passiviteten för att kunna göra inbrott...
    Anonym (Flummare) skrev 2007-01-18 11:38:20 följande:
    Gumlan, du verkar inte ha en aning om vad du "pratar" om!Du är bara full av fördomar och med en massa förutfattade meningar!I Stockholm/mellansverige röks det 65 kg cannabis om dagen, vad polisen vet...Och då ska vi inte gå in på mörkertalet!Jag känner många föräldrar, företagare, framgångsrika människor m.m. som dagligen röker cannabis, och som utåt verkar som "helt vanliga" människor!Min kille rökte bakom min rygg i över 1 år, innan jag kom på honom...Och det säger väl allt!Jag vart besviken när jag fick reda på det, för att han hade ljugit för mig, men jag lever med honom än idag... 3 år senare...Jag kan inte säga att det alltid är en hit att leva ihop med en "missbrukare" men älskar man någon så gör man...
    aning... jo det har jag. jag pratar av erfarenhet av saker som har hänt, så att säga att jag inte har en aning om vad jag pratar om är ju bara skrattretande. du vet att olika männikor reagerar olika? bara för att du känner någon som verkar ha klarat sig i livet trotts sitt missbruk så betyder itne det att det är det enda sanna! en del kör aspackade utan att råka ut för en olyka, ska man skriva att dom som blivit påkörda av något fyllo inte vet vad dom pratar om då?? för att man själv har då allt sett att det kan gå bra.

    men då knarkar du också? Det är nog lättare att leva med en knarkare om man knarkar själv... då blir man ju lite på samma nivå! Jag levde också med en knarkare i 3 år och det var ett rent helvete. jag älskade honom jätte mycket och försökte lämna honom i över ett år! det är jätte svårt... men tillslut tog jag ju förnuftet till fånga, ville ju skaffa barn någon gång i livet och det gör man inte när man är tillsammans med en knarkare för då är man bara en oansvarig idiot!! man själv kan utsätta sig för att leva med en knarkare, men barn ska ALDRIG utsättas för det!! så jag lämnade honom...
  • Anonym (synvi­nkel?)
    Äldre 18 Jan 13:36

    Gumlan, det later som om du buntar ihop alla i en hög.
    Blandmissbruk kan inte jämföras med haschmissbruk. Jag har träffat en hel del människor som har nyttjat hasch, men av dessa har inte nagon nyttjat amfetamin. Om man tar amfetamin för att göra inbrott spelar man i en helt annan liga än en "försoffad haschare", enligt min asikt. Hasch är f.ö. inte sa dyrt, sa att dina kompisar gjorde inbrott för att ha rad med sitt haschmissbruk har jag svart att tro pa. Dom kanske hade mer missbruksproblem än dom berättade för dig?

  • Gumlan
    Äldre 18 Jan 13:49

    " Gumlan, det later som om du buntar ihop alla i en hög."

    hur menar du då? Jag buntar ihop alla droger i samma hög och vet att vissa kan ta vissa droger utan större problem medans andra kan få jätte problem av samam droger osv...

    "Blandmissbruk kan inte jämföras med haschmissbruk."

    ne ett blandmissbruk är ju oftast värre än ett missbruk där en drog är inblandad.

    "Jag har träffat en hel del människor som har nyttjat hasch, men av dessa har inte nagon nyttjat amfetamin. Om man tar amfetamin för att göra inbrott spelar man i en helt annan liga än en "försoffad haschare", enligt min asikt."

    Jag har också träffat dom som "bara" röker hasch. och en försoffad haschare kommer till den punkten då den inte har något jobb, inte får pengar från soc pga att den inte orkar gå på mötena mm så då måste den ju göra något för att finansiera sitt missbruk! Hur får dom du känner som är förslappade haschmissbrukare sina pengar ifrån??

    "Hasch är f.ö. inte sa dyrt, sa att dina kompisar gjorde inbrott för att ha rad med sitt haschmissbruk har jag svart att tro pa."

    att missbruka hasch varje dag är dyrt! tror du annat så bör du nog ta reda på fakta innan du yttrar dig om det! för övrigt behöver saker itne vara dyra för att folk utan pengar inte ska ha råd med det...

    "Dom kanske hade mer missbruksproblem än dom berättade för dig?"

    en del hade, andra inte... visst är knarkare bra på att manipulera folk, men jag ser inte anledningen till varför dom skulle ljuga för mig om vad dom tog för droger, det var ju aldrig så att dom hysh hyshade med det, förutom pojkvännen då, men det var ju för att jag stälde krav på honom...

  • Anonym (synvi­nkel?)
    Äldre 18 Jan 14:04

    Jag menar att du buntar ihop alla droger till ett. Tom koffein är en drog i rätt mängd. Jag anser inte att man kan beskriva följder av ett haschbruk med följderna av ett blandmissbruk, eller kokainmissbruk eller amfetaminmissbruk. Jag har ocksa lärt känna en del brukare och missbrukare av olika droger, och jo, den uppfattningen jag har är att folk reagerar ganska lika pa samma sorts droger. Vad jag har för erfarenhet av just hasch som fragan handlar om i TS, har jag beskrivit för tio sidor sedan ungefär.

    "Hur får dom du känner som är förslappade haschmissbrukare sina pengar ifrån??"
    De jobbar, eller far socialbidrag eller a-kassa. Det är ingen som är sa förslappad att dom inte kan ta hand om sig själva.

    "att missbruka hasch varje dag är dyrt! tror du annat så bör du nog ta reda på fakta innan du yttrar dig om det! för övrigt behöver saker itne vara dyra för att folk utan pengar inte ska ha råd med det..."
    Hasch är nog en av de billigaste drogerna pa marknaden. Kriminalitet maste inte ga hand i hand med ett dagligt haschbruk. De haschbrukare jag känner har alla kunnat ta hand om sig själv och kunnat betala sitt hasch eller gräs.
    De som inte har kunnat det, har alla haft fler och tyngre missbruksproblem, eller har varit alkoholister.

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..