Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • operera stora/långa blygdläppar??

  Mån 29 nov 2004 19:33 Läst 140136 gånger Totalt 38 svar
  Visar endast inlägg av Anonym - Visa alla inlägg
  Mån 29 nov 2004 19:33

  Hallå. Jag har ett problem (eh... kan inte låta bli som en brevfilm till bullen *skratt*) som jag behöver lite råd och hjälp kring.

  Mina inre blygdläppar är rätt stora och "hänger ut" en hel del. Detta gör att jag ofta blir fnasig, öm och torr. Det är bland annat mycket otrevligt att cykla eller ha lite hårdare byxor på sig eftersom de liksom kläms.

  Har någon här gjort en förminskning av blygdläppar och kan tala om hur det gick till, hur det kändes och om det påverkade känseln eller så? Har sökt info på nätet men det är inte det lättaste att hitta info som känns trovärdig och bra. Jag har starka funderingar på att göra detta. Inte pga utseende (är helt nöjd som jag är!!) utan pga, som jag upplever det, stora besvär. Jag har allt som oftast problem att ha sex eftersom jag är öm... Vad krävs för att få detta gjort av sjukvården så att man slipper privatkliniker?

  Tacksam för svar... :)

 • Mån 29 nov 2004 20:10 #0

  Jag ser ut som du men tänker inte operera mig. Tänk om något går fel. Men det är nog inte omöjligt att tala med sin vårdcentral om det, de kanske kan skriva remiss.

 • Mån 29 nov 2004 21:04 #0

  jag har också samma "problem", men tänker inte operera dem. tänk om känseln försvinner!! men försök med babyolja varje gång du duschat. gör huden mjuk och "bekväm" utan att torka ut. min favorit är barnängens olja - man tar ett par droppar i handen och baddar på stället man är torr.

  lycka till med vad ditt val än är!

 • Mån 29 nov 2004 21:52 #0

  Och jag hade precis som ni, men jag opererade och trivs klockrent med det! Och mitt sexliv funkar tom. bättre nu!

 • Mån 29 nov 2004 21:55 #0

  Läkarna är så duktiga idag coh borde veta vad dom sysslar med! Vem vill ha två stora blygdläppar skava imellan när man har sex?? bättre o göra någe åt det om det ändå går, jag fick tom. mitt helt kostnadsfritt!

 • Mån 29 nov 2004 22:02 #0

  puff puff......

 • Anonym Trådstartaren
  Återställ
  Tis 30 nov 2004 08:15 #0

  TS här. Tackar för svar! Ni som skriver att ni inte kan tänka er att operera utifall något händer och/eller man tappar känseln... Vet någon av er vad det finns för risker med att operera och hur stor denna risk i så fall är?

  Anonym 1550903... på vilket sätt är sexlivet bättre?

  Jag har också alltid tänkt på riskerna, vilka de nu är, och avstått från att ta tanken på operation ett steg längre. Men jag börjar få nog nu Det gör fan så ont att fastna med ena blygdläppen mellan trosor och byxor när man sitter ner, det är fasen så besvärligt att måsta avbryta promenader eller en eftermiddag på stan för att det hänger ner två skinnlappar som fastnar och gör ont!!!!! *grrrrrrr*

 • Tis 30 nov 2004 10:09 #0

  Vad är stora för er? hur månag cm utanför hänger dom ner??

 • Tis 30 nov 2004 12:19 #0

  1550010 här.

  *fniss*

  har ni mätt era? mäter man när de är utsträckta då eller?

 • Anonym Trådstartaren
  Återställ
  Ons 1 dec 2004 09:48 #0

  Men Mysan82! Vad skulle det göra?? Tack alla söta för svaren! Jag hade tänkt boka tid hos gyn för att få lite svar.

 • Tor 2 dec 2004 10:15 #0

  Jag vet precis vad ni menar....
  Har haft problem med hängande läppar så länge jag kan minnas.
  Bryr mig väl inte om hur det ser ut men hu så besvärligt det har varit.
  Jag älskar att cykla men det har varit ett stort problem för det skaver ju så hemskt. Jag och min make har gjort åtskilliga cykelsemestrar och jag vet inte hur mycket pengar jag har lagt på sadlar av olika slag och gelstoppade sadelskydd. Brukade cykla till jobbet men fick alltid ha binda på mig för att undvika skav. Inget kul!
  Men så hände ett mirakel:
  Jag födde en son för 5 månader sedan vaginalt och det förändrade mitt underliv totalt. Tro det eller ej men något hände och blygdläpparna hänger inte utanför något mer. När jag pratade med min BM sa hon att saker kan förändras efter en förlossning men att detta lät smått otroligt. Så tittade hon efter och sa att här hänger det minsann inte något. Nu har det som sagt gått 5 månader sedan förlossningen och förändringen verkar vara permanent till min stora lycka.
  Längtar så oerhört till våren då jag får plocka fram min cykel igen.
  Vill inte inge falska förhoppningar om att ditt underliv också kommer att förändras när du fött barn men jag kan säga att om jag vetat hur det var att leva utan detta, som för mig var ett mindre handikapp, hade jag inte tvekat att operera mig. Sexet är också avsevärt mycket bättre, inget skav längre.
  Kramar!

 • Anonym Trådstartaren
  Återställ
  Tor 2 dec 2004 10:37 #0

  Som en parentes till inlägget från Esterella, kan det kanske vara så att fler kvinnor väljer att operera pga att tekniken och kunskapen om intimoperationer har ökat..? Jag menar, att antalet op. har ökat kanske bara beror på att möjligheten finns nu för tiden. Jag ser möjligheten att operera som fantastisk då utanförhängande blygdläppar faktiskt kan orsaka mycket besvär! Jag skriver det igen, jag funderar INTE på detta pga utseende - tvärt om är ett förändrat utseende ett argument mot att operera mig! Mitt underliv är snyyyggt! *hehe* Det handlar alltså bara om att det besvärligt i livet på grund av underlivet så att säga.

  Låter häftigt anonym 1569982 att det blev förändring till det bättre efter förlossningen. Jag har hört att en förlossning kan förändra "längden" på de inre blygdläpparna men har bara hört att de kan bli större, inte mindre... Så grattis får man väl säga (är du säker på att de inte råkade klippa bort lite när du låg där? *s*)

 • Mån 14 mar 2011 02:22 #21
  Anonym (vicky) skrev 2011-03-14 01:54:00 följande:
  *puff*...hoppas denna gamla tråden kommer till "liv" igen Drömmer

  har nämligen samma problem, vid sex klämms de o kan göra ont, när man cyklar så börjar de blöda  för de skaver så mykt, har man jeans gör de också ont eftersom de kommer i klämm Skrikandes men nu till min fråga....

  Hur ska man säga till gyn./barnmorskan att man har just detta problem?? Hur förklara att de verkligen är besvärligt och att de tar en på allvar?

  (hur har de gått för alla er som skrivit här och om någon mer gjort eller fundera på OP berätta gärna! )
  Jag överväger också att göra det, men jag skulle välja en privat klinik isåfall. Jag tror att de privata kirurgerna är mer måna om att slutresultatet ska se bra ut.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll