• Morgan­smamma
    Äldre 15 Mar 05:52
    148471 visningar
    38 svar
    38
    148471

    operera stora/långa blygdläppar??

    Ni vet jag inte hur gamla ni är eller så, men jag är 19 år och förminskade min högra inreblygdläppel pga utav att den hängder utanför troskanten. Då det är en i forumet som skriver om vi har "mätt de". Jag mätte inte med läkaren gjorde det och den var 5 cm hängandes. Då förstår ni kanske, jag hade helller ingen känsel i den, kändes som man nog hade kunnat dra bort den i ett hastigt drag.

    När jag var 13 så gick jag till ungmottagningen i en kommun, där läkaren sa att. Jag skulle få myckt ondare om jag tog bort den. Så jag lät då bli.
    Två år senare flyttade jag till en annan kommun, där jag också gick till ungmottagningen och bad en läkare där hjälpa mig. Då ut självklart tyckte jag skulle förminska den till samma storlek som den vänstra.
    sagt och gjort 2 månader senare så fick jag en tid till dagoperationen och jag blev såklart nersövd och det skarbort den. Det sydde och jag fick åka hem två timmar efteråt, kan nog mest bero på att jag vaknade så tidigt efternarkosen och mådde bra.

    Jag hade inte heller ont, lite ibland när jag pillade på stygnen när jag skulle torka mig. Men annars var det ingen som helst fara. Ska tillägga också att jag fick bedövningssalva med mig hem. Men den använde jag nog två gånger. Stygnen försvann sedan, och allt var bra. Jag fick dock betala operationen som ett läkarbesök 300 kr.

    Jag vet inte vad som gäller för "övre" kvinnor än 20 eller vad åldern gäller. Men jag är super nöjd.
    Jag tror att man kan nog vända sig till en gynekolog eller BM, så hjälper de dig nog.

    Lycka till! Glad

  • Morgan­smamma
    Äldre 22 Mar 10:02
    #26
    Anonym (vicky) skrev 2011-03-22 05:26:12 följande:
    Tack så jättemykt för svaret och din berättelse! :) Jag har precis fyllt 23 så blir tyvärr inte UM för min del..men hoppas att gyn. kan hjälpa till pånågot sätt och att de inte kostar skjortan..de känns inge vidare kul eftersom de är ju ingen skönhetsfel utan mer problem/fel och obehag..

    Jag har bara ett par frågor till om de går bra?
    Hur gammal var du när de gjorde förminskningen? Hur lång tid tog de innan stygnen togs bort? Kan de eller blöder de mycket eller lite efter Op? Måste man isf ha en stor binda eller annat i trosorna?
    Hej, jag var 13 eller 14  år när jag gjorde operationen. Stygnen man får är sådana som försvinner av sig själv. Jag blödde inte något, jag fick en tjock binda efter operationen. Men det var isamband med att jag råkade vara på sista dagen i min mens då jag gjorde operationen.  Men efter det så blödde det ingenting, man har inte lika mkt blodflöde i det inreblygdläpparna som man har i de yttre. Jag hade ingen binda alls efter operationen, jag sov heller inte med trosor för att låta såret lufttorka, jag hade nog stygnen i bara max 9 dagar efteråt sedan försvinner det av sig själv. Jag tvättade bara såret efter med vatten ibland.

    Angående kostnader, kolla försäkringar... Vissa försäkringar kan täcka...Glad
  • Morgan­smamma
    Äldre 17 May 21:22
    #30
    Anonym (vicky) skrev 2011-04-19 00:11:17 följande:
    Varit hos gyn. idag och de blir tyvärr inte av.

    Han sa att de kan bli ännu värre efter OP och att de inte blir lika tänjbara/elastiska efter..? vilket leder till mer problem än vad de är nu!! Inget kul alls. Får självklart göra OP om jag vill men med tanke på konsekvenserna efter tvivlar jag starkt och vet inte vad...Ska få någon salva som hjälper till så de inte skaver när man cyklar eller har samlag o.sv
    Jättetramsigt... Så sa de till mig första gången också!! Men det är bara bull, bull och bull.... Gå till någon annan istället!
Svar på tråden operera stora/långa blygdläppar??