• blåflä­ck
    Äldre 6 Jan 12:54
    2307 visningar
    9 svar
    9
    2307

    När tar ni pappor/pappan ut sin ledighet/är hemma med barnet?

    Vanligt verkar vara att papporna väntar med att ta ut sin ledighet tills barnet är något år eller två. Stämmer det? Jag var heltidsledig med Lucas (på begäran från hans mamma) de första 6 månaderna. Vi hade möjligheten att vara hemma båda två under denna tid. En tid jag inte ångrar.


    Blå fläckar i håret är inte något smittsamt (vad jag vet), men roligt är det.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-06 14:04:27:
    Ni som bara är hemma pappadagarna, skriv gärna varför.
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden När tar ni pappor/pappan ut sin ledighet/är hemma med barnet?
  • Onitsu­ka
    Äldre 6 Jan 13:29
    #1

    Jag och min fru var också hemma båda två den första tiden i nästan tre månader. jag tyckte också verkligen att det var jättebra; vi kom snabbt in i rutinerna och kunde hjälpas åt under den första tiden när man inte får sova så mycket. Det gjorde att vi delade ansvaret lika, hittade varandra snabbt och faktiskt inte var så slutkörda som man hör att många andra blir.

    jag har tagit en dag ledigt i veckan nu tills sonen blivit ett halvår. Nu jobbar jag som vanligt tills han är drygt ett år då ska jag vara hemma en längre period och hustrun ska ta upp studierna igen.

  • blåflä­ck
    Äldre 6 Jan 13:50
    #2

    Precis som du säger, Onitsuka, så är det guld att kunna avlasta varandra den första tiden. Även om mammam ammar så finns det hundra andra saker man som pappa kan göra för att underlätta vardagen.


    Blå fläckar i håret är inte något smittsamt (vad jag vet), men roligt är det.
  • Anders­80
    Äldre 6 Jan 14:33
    #3

    Kan inte svara på hur mycket jag kommer vara hemma, då det beror på om jag hittar ett jobb och i så fall vad för jobb. Men jag hoppas att jag kan ta ut ledigheten över en längre tid (kanske jobba deltid eller ta ledigt fredagar eller måndagar etc.)

  • Pappal­edig såklar­t
    Äldre 8 Jan 11:22
    #4

    Tar ut 6 månader nu med början i Mars, grabben är då drygt 8 månader, blir otroligt roligt! :D

  • Jonste­R
    Äldre 8 Jan 11:38
    #5

    Jag har haft fördelen/nackdelen med att jobba både oregelbundet och för det mesta sena kvällar och nätter. Det har med sig att jag kunnat vara med Linda och Edgar dagtid och sedan gått och jobbat när Edgar sover. Nackdelen är då att jag för att få vara med familjen lite fått tulla lite på sömnen. Men jag tar hällre ett par "frostnätter" och är skittrött på jobbet bara för att få vara med familjen. Jag har nu så pass mycket pappadagar att ta ut så jag tänker vara ledig lite mer när vi får nummer två.

  • Äldre 8 Jan 21:09
    #6

    Jo, klart man gärna hade varit hemma nu i början, helst om man kan vara hemma båda två utan att det behöver inverka allt för mycket på föräldradagarna. Tyvärr kan inte vi göra så. Hade båda varit hemma hade lilltjejen fått börja på dagis väldigt tidigt och det vill vi inte. Med tanke på amning så är det smidigast om mamman är hemma först, tror att det är så för de flesta.
    Men som sagt, visst hade det varit underbart att få vara hemma tidigare, eller allra helst båda samtidigt.

  • Wedde
    Äldre 8 Jan 21:29
    #7

    Får se hur många dagar det blir. Förlorar över 6 lappar/mån netto på att vara hemma, tyvärr. Vill ju inte sälja huset för ett par månader.
    Var hemma 4 månader med min äldsta dotter,(det var otroligt roligt), hade det FÖR bra tyckte mamman så vid dotter nr 2 blev det bara två veckor före och efter semestern.

  • DrKejs
    Äldre 10 Jan 18:09
    #8

    Hmm, mitt alternativ finns inte med...

    Fick en pojke och en flicka 3/1. Kommer att vara ledig hela januari, och sedan vara 75% ledig resten av året.

  • pappat­illeil­a
    Äldre 10 Jan 19:56
    #9

    Jag är en pappa som snart ska börja jobba igen efter att varit pappa-ledig i åtta och en halv månad på heltid. Jag började när lill tjejen var nio månader gammal. Otroligt roligt samtidigt som jag börjar att längta tillbaka till arbetslivet igen. Vi delade rätt av på föräldraledigheten och det har funkat bra. Vill inte gå miste om den här upplevelsen för allt i världen. Vid nästa tillfälle tror jag dock att vi kommer att dela mer under föräldraledighetens gång, dvs jobba halvtid och vara hemma halvtid och växla om det finns möjlighet.

Svar på tråden När tar ni pappor/pappan ut sin ledighet/är hemma med barnet?