Inlägg från: Ankelankan |Visa alla inlägg
  • Ankelankan

    Gravid med hjälp av akupunktur

    Jag håller på just nu med traditionell kinesisk akupunktur. Vi har gjort ett misslyckat ivf och tänkte att det var dags att prova något annorlunda. Jag går en gång i veckan sedan i november förra året. Påbörjar en ny ivf i sliutet av februari. Min akupunktör menar att han kan förbättra mina chanser genom att behandla mig strax före ägguttag, före återförande och efter återförande. Just nu jobbar han med att få min kropp i balans, vad nu det kan betyda.

    Mensen har varit knasig sedan ivf nr 1 så jag kan inte riktigt lasta akupunkturen för det.

    Hej hej
    Annika

  • Ankelankan

    Hej och grattis till alla er som lyckats med era akupunkurbehandlingar!

    Efter vår första ivf i oktober började gå hos en akupunktör här i Göteborg, en gång i veckan och med speciell inriktning på fertilitet. Han pratade mycket om min kroppstemperatur och dåliga njurfunktion. Tydligen hade jag störningar även i levern.

    Jag upplevde att behandlingarna gjorde mig väldigt lugn och harmonisk. Jag började sova bättre och värk i leder och muskler avtog. Inför ivf 2 hade jag gjort omkring 12 behandlingar. Jag fick örtmediciner samtidigt som hade till syfte att "värma". På Carlanderska märkte de att jag svarade mycket bättre på stimuleringen än förra gången och jag utvecklade också många fler ägg.

    Under själva ivf-veckan så gjorde jag akupunkturbehandling före äggplock samt före och efter ET. Trots många ägg så befruktades bara 7 st. Två såg fina ut och dem fick jag tillbaka. Resten höll inte så bra kvalitet att de gick att frysa ner. Trots alla vedermödor och investerade pengar så blev ändå resultatet negativt! Men jag kommer nog fortsätta att gå på akupunktur då och då ändå, för att jag mådde så bra av det!

    Annika

Svar på tråden Gravid med hjälp av akupunktur