Inlägg från: vildabebin |Visa alla inlägg
  • vildabebin

    Barn födda i nov 06 !!!

    3-vligt! Här passar vi väl in. Vi fick vår Viktor 15 november. Även han amman varannan timme fast enbart under dagen för nätterna sover han 4-7timmar i sträck och har alltid gjort det (lyckostar oss) Här är vi nappoman och liten klängapa, men vi får väl skylla oss själva,,,det är ju trots allt så mysigt =)

    Härligt med novembertråd!

  • vildabebin

    Jag hänger på denna tråd. Stämmer ju mitt i prick på vår situation. OJ dop..det väntar vi med till maj typ. men dopfaddrar har vi bokat redan nu =) Här ammas det så långt det går så ingen mens...skönt å slippa bara =)

  • vildabebin

    dyckan: Tror nog det är bra att martin vill ha tutte ofta när han är sjuk. Min kille äter ingenting då och det blir han ju bara sämre av..(önskar han åt då med)

  • vildabebin

    Thinner. Bra sagt!! *asg*
    PÅ tal om att roa sig...om man nu får fråga nåt sånt...har ni återgått till roandet?? =D

  • vildabebin

    OKi..då tog vi det ganska lugnt...det kändes som en tunnel där nere efter förlossningen och ja var så nojjig för att det skulle vara obehagligt...Men när vi väl testade så började jag fundera på om de inte sydde några extra stygn,,,hen va så stor ju.. *asg* Men skönt var det!

  • vildabebin

    Preggi. har fått recept på minipiller vid efterkontrollen,,,men inte hämtat ut än...tar det försiktigt som ni :)

  • vildabebin

    har du tidigare erfarenhet av spiral...hur funkar det? Mens..innebär det att du inte ammar eller kom den iaf? Tycker kondom är som kola med papper på :P

  • vildabebin

    Härligt att det finns så många novembermammor...denna tråd är absolut en favvo =)

  • vildabebin

    Criffegirl: Tack så mkt för den bra-iga listan. Har sparat den på skrivbordet =)

    Jag lägger mig i diskussionen om mat å ammning =) Jag helammar och vill gärna amma så länge det funkar bra..Min BM föreslår att man kan börja med smakportionen vid 4mån, vilket min kille blir 15 mars. Samma dag har jag anmält mig till en kväll på en öppen förskola där vi ska "lära oss att laga barnmat". Fast med tanke på hans känsliga mage tror jag att vi tar det lugnt med maten i början.

    Sen en fråga om känsliga magar..HUR vänjer man av barn från minifom...vad ska man ge istället? Har sett typ fänkålste,,,kan man ge och hur mkt till de små i så fall???

  • vildabebin

    tjorvisen
    am76
    rosabamsen

    Tack för era svar/tips. Vår minifom tog slut idag så vi halvsprang till apoteket eftersom vi inte slutat med det än. Har tidigare försökt att trappa ner men har direkt märkt på han att magen gjort ont. Vår BM sa att även om det står att man ger minifom upp till 3mån så kan man fortsätta ett bra tag till. Barnens magar är så olika..fast å andra sidan är han ju 15/3 4månader så vi ska nog börja så smått å trappa ner. Skönt å höra att det funkat bra för er som trappat ner och tom slutat...Grattis å håll tummarna för oss =)

  • vildabebin

    NU är det gjort...Vi har äntligen oxå tagit den där hemska sprutan (igår). Jag har fasat å fasat inför detta men lillkillen verkar ta det ganska bra ändå..LIte tröttare å kanskae något gnälligare men helt "sig själv" ändå..Huuuh!!Nu kan mamma slappna av lite =)

    Har alla börjat, tänkt börja, med smakportioner vid 4mån???

  • vildabebin

    LItenGroda; helt förståeligt..hörde igår om en grabb som bara ammar, 1år gammal..så det är nog bra ´å lära de i tid..

  • vildabebin

    tussetösen: hur går det?har ni tänkt ersätta en m¨ltid snart oxå?

  • vildabebin

    Mill06: Tror inte du är ensam med om att vänta med smakport. MIn barnmorska rekoommenderar inte direkt att man SKA/BÖR börja då, hon menar bara att de har blivit tillsagda att informera om att man kan börja vid 4mån då många mammor inte kan helamma, av olika anledningar. Men oxå för det kan vara svårt för barn att acceptera annat än tutten ju äldre de blir. Jag träffade en mamma som har en kille på 1år som vägrar äta mat å där vill man ju inte hamna. Hade själv tänkt börja senare men nu vett'e sjutton..

    Tussetösen: DEt låter som en bra början, så småningom kommer det gå mkt bättre. *håller tummarna*

  • vildabebin

    TUssetösen: Ja, jag kom på att jag inte var så tydlig iom att du precis innan hade skrivit om din lillkille som hade vänt sig..Å det är ju inte bara en bra börjat utan jättebra gjort, duktig kille!!!Är ju helt fantastiskt kul å följa alla framstegen..
    Det jag svarade på var om smakportionerna...hinner inte vara så mkt här inne så jag hamnar lite efter i diskussionerna =( Men då vet du hur det ligger till iaf =)

  • vildabebin

    Magic Angel: Tjoohoo..Tänkte bara presentera oss,,,vi är ju trots allt tvillingar, typ, =) Födde samma dag!!! *skoj*

  • vildabebin

    mami83; Hej svejs..då är vi bara dagen äldre..välkomen hit =)

  • vildabebin

    Har era (eller har haft) prickar och utslag.samt torra fläckar på kroppen???Min 4månaders har det och oron äter upp mig..Varken vi eller Bm vet och man kan ju bara spekulera. Jag helammar och tycker inte jag ätit nåt speciellt anorlunda nu för att prickarna ska komma...Tips/råd välkomnas..

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!