• Taneli
    Äldre 8 Apr 19:11
    57204 visningar
    2147 svar
    2147
    57204

    Barn födda i nov 06 !!!

    hejsan!
    Är ny här, fick tipset av mexisis om sidan.
    Skoj med andra som har jämngamla barn.
    Min lilla tjej är väldigt snäll, gnäller inte för mycket så jag har haft sån otrolig tur.  Fick sluta med amingen för ca 2 månader sen och börja med ersättning. Hon blev inte mätt på min mjölk, vilket kändes väldigt trist. Var ju så mysigt att amma men fördelen är ju att man inte är lika bunden till bebisen som innan.
    Hon sover bra om nätterna somnar vid 21.30 tiden och vaknar runt 5-6 tiden första gången. Då får hon lite mat och somnar om och sover till 8. Är så skönt att vakna upp och få ett leende direkt på morgonen då är dagen räddad.

  • Taneli
    Äldre 9 Apr 19:06

    Min dotter har svårt för att sova hos andra. Kan inte fatta det, hur trött hon än är så sover hon knappt, max 30 minuter. Idag var vi hos min mamma och Isabelle hade sovit 10 minuter sen 10 tiden och kl var runt 15.30 när vi var hos mamma. Men aldrig att hon skulle sova där, så det slutade med att vi gick hem. Tog ändå ca 2 timmar innan hon somnade i alla fall men hon åt och det var några rapar som låg och klämde i magen. Nu sover hon fortfarande i alla fall, skönt.
    Någon som har några bra råd hur man får bebisar att sova bra borta och inte bara hemma? Hon är väldigt lättväckt också, har försökt vänja henne vid ljud men hon vaknar väldigt lätt ibland. Man vill ju inte behöva gå runt och smyga hemma när hon sover. tacksam för råd.

  • Taneli
    Äldre 10 Apr 17:10

    Min tjej bajsar inte mer än typ 2-3 ggr i veckan. När jag enbart ammade så var det många blöjbyten men efter att jag började med ersättning så blev det mer sällan hon började göra nr 2. Men det gör mig absolut ingenting och Isa verkar inte heller lida av det. Kommer väl igång bättre nu när hon börjat äta lite pure. Idag fick hon potatis blandat med majs. Jag har i riktigt smör. Jag bryr mig inte riktigt vad de säger på bvc, man gör vad man känner bäst själv. Man kan ju inte göra allt de säger, de har nog inte rätt i allt de heller.

  • Taneli
    Äldre 10 Apr 19:25

    Till Islandgirl!
    Du kokar majset tills det är mjukt och färdikkokt. Sen mixar du det till en pure. Jag hade i lite av kokvattnet + lite smör. Har även läst att man kan blanda i potatis.  Sen frös jag in det  till iskuber så nu har jag massor klart i frysen som det bara är att mikra sen. Har samma sak med potatis så jag blandar de 2 ingredienserna till en o samma pure. Hoppas mitt tips var till nån nytta   Glad

  • Taneli
    Äldre 11 Apr 09:01

    Mexisis!

    Jag blev lite orolig när du skrev om det där med smöret igår så jag sprang till kylen och kollade. Den är osaltad och 80& så det är riktigt smör. Så jag tänker fortsätta med det. Är ju inga större mängder heller.

  • Taneli
    Äldre 15 Apr 10:17

    Till Mexisis

    Isabelle gjorde samma sak som Devin gör att hon låg kvar på ena armen. Men efter ett tag så förstår de att att dra bort armen. För nu gör Isa det och det lär väl Devin oxå göra om ett tag. Så känn ingen panik, det kommer när stunden är inne.

  • Taneli
    Äldre 16 Apr 15:45

    Mexisis!
    Det tog väl nån vecka för Isa att lära sig vända sig rätt utan att ligga på armen. I början drog jag alltid bort den men en gång när jag var i ett annat rum så hade hon rullat runt och själv dragit bort armen till slut. Så de lär sig av sig själva så jag tycker man ska låta de kämpa lite, bebisar e ju envisa så det klarar de.

    Om sömnen så har Isabelle fått sova i sin egen säng till och från sedan hon var nyfödd. I början tyckte man ju att det var så mysigt att ha henne sussandes hos sig men efter ett tag tänkte jag att det är bäst att hon får lära sig sova i egna sängen. O det har ju gått hur bra som helst. Jag lyfter över henne till vår säng när hon vaknar första gången vid 6-7 tiden sen sover vi vidare när hon ätit lite, till 8-9 tiden, urmysigt. Sen väcker hon mig och ger mig ett underbart leende som man blir lika glad av att se.

    Idag fick Isa prova på broccolipure och hon verkade gilla det. Det går jättebra med hennes smakportioner.Min lilla tjej har verkligen god aptit. Inte konstigt att hon e en sån knubbis,. Men det e så det ska vara. Är så stolt över henne, inga protester alls från hennes sida, är nöjd så länge hon får mat.

  • Taneli
    Äldre 17 Apr 16:25

    Har samma problem med vikten. De sista 5 kilona vill inte försvinna. Gick iof upp 22 vilket e rätt mycket och slutatde helamma när Isa var 2 månader, vilket oxå kan ha bidragit till att det tog stopp. Känns riktigt jobbigt då jag endast får på mig ett par av mina gamla byxor. Har lånat 2 par av min mamma men vill så gärna ha på mig mina egna. Verkar som att jag blivit bredare över höfterna. Orkar inte hålla på med nån diet nu  heller när man har smått att ta hand om. Tycker bara att det skulle bli jobbigt för man kan inte äta på samma klockslag varje dag. Ibland dyker nåt oväntat upp och så går klockan och man har glömt äta.

    Var magsjuk i helgen och trodde jag skulle gå ner några kg, blev iof 1.5 men nu när man börjar kunna äta normalt igen så går man ju upp igen. Så jobbigt. har inte ätit godis eller massa annat sött heller men det verkar inte heller hjälpa.

  • Taneli
    Äldre 18 Apr 22:15

    Oj vad många som är missnöjda med sin vikt som jag. jag har bestämt mig för att gå med i viktklubb på aftonbladet. Ska börja den 30 april. Har som mål att gå ner till 65 väger nästan 73 nu. Fattar inte att vikten pendlar hela tiden, upp o ner som en jojo.
    Har inte unnat mig nåt gott sen i fredags, ingen läsk, godis el skräpmat men ändå lyckas jag gå upp. Har t.o.m varit magsjuk i helgen och gick ner nästan 2 kg som jag lyckats gå upp igen. Det känns så hopplöst.
    Men jag klarar inte av nån pulverdiet, håller hellre på längre då och äter mat.
    Men lycka till alla ni andra. Ska följa er på nya sidan sen.

  • Taneli
    Äldre 5 May 16:32

    Hej!
    Min tjej har inte heller några tänder än. De får komma när de kommer.

    Isabelle sover ca 30 min om vi är ute och går och hon ligger i vagnen. Men är vi inne så kan hon sova 2-3 timmar. Men nu när vädret är så skönt så vill man ju inte sitta inne.

    Igår vet jag inte vad det var med Isabelle. Hon åt ersättning vid 16 tiden och somnade runt 19. Sen vaknade hon inte förrän 01.30 inatt och ville då ha mat. Har aldrig hänt. Sen var hon på jätte snackigt humör vilket inte var så uppskattat. Men man kunde ju inte låta bli att le lite ändå.

  • Taneli
    Äldre 5 May 16:32

    Vilka söta bebisar ni har allihopa!  Skrattande

  • Taneli
    Äldre 5 May 16:34

    Här är en bild på min sötnos

  • Taneli
    Äldre 5 May 16:49

    Mexisis:
    Tack så mycket, Devin är jättesöt han med. Beundrar hans härliga plufsiga kinder, de ser så mysiga ut att pussa på.

    Köp en billig begagnad cykel, jätteskönt att få komma ut lite på egen hand. Har gärna sällskap nån gång.

  • Taneli
    Äldre 12 May 11:19

    Puh, vilken jobbig och sömnlös natt det blev. Isabelle höll på och skrek i sömnen. Det har ju hänt förut oxå men typ bara en gång per natt, nu var det säkert varje timme. Nån som har en bra förklaring på detta beteende? Isabelle verkar ändå vara på strålande humör, sitter i gåstolen och ler för sig själv, min sötnos.  Skrattande

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!