• cattis
    Äldre 7 Mar 14:34
    8581 visningar
    34 svar
    34
    8581

    Fin musik på en begravning?

    Min mamma somnade in igår och blev en ny stjärna på himlen. Jag vill så klart ge henne en personlig och fin begravning. Vi vet att hon ville ha ljusa kläder på gästerna, att kyrkan skulle ha mycket blommor (blir antagligen tulpaner, absolut inte nejlikor) och att hon ska ligga i en grav, inte minneslund.

    När det gäller musik sa hon att hon inte tyckte om 'Härlig är jorden' men i övrigt hade hon ingen sång hon speciellt nämnde. Jag skulle vilja hitta någon sång - modern eller traditionell - med fin text att använda på en begravning. Psalmerna antar jag att prästen kommer att hjälpa oss med så det jag letar efter är en sång som handlar om kärlek eller något annat fint som kan passa i sammanhanget.

    Några förslag?

  • Svar på tråden Fin musik på en begravning?
  • cattis
    Äldre 8 Mar 13:05
    #10

    Tack för fina förslag! Många förslag låter väldigt lovande och jag ska ta mig tid att lyssna igenom alla sångerna.

    Mamma lyssnade mycket på dansband så det känns inte helt rätt i sammanhanget.

    Begravningsbyrån ska vi till på fredag men jag har redan sett deras lista och många låtar känns ganska mossiga - Där rosor aldrig dör, Så länge skutan kan gå o.s.v. Den verkar mer anpassad efter pensionärers smak än en något yngre person.

    Fortsätt gärna komma med förslag. Det uppskattas verkligen!

  • cattis
    Äldre 11 Mar 20:48
    #26

    Än en gång - tack för alla fina förslag!

    Nu väntar jag på besked från den sångerska jag tillfrågat. Om hon kan så tror jag det blir de här två sångerna. De är ganska krävande att sjunga som om inte denna tjejen kan så får vi kanske tänka om.

    Koppången - otroligt vacker visa med text av Py Bäckman. Finns inspelad med Sanna Nielsen men jag hittade bara en länk till en tjej som sjungit in den själv på YouTube



    Allt kommer bli bra mamma - den är så vacker och texten är väldigt passande för oss. Den hittar jag ingen länk till tyvärr.

Svar på tråden Fin musik på en begravning?